Neporažená Jihlava se utká s posledním týmem tabulky

13.03.2009 / Eva Streichsbierová

Jihlavské juniory čeká cesta na led posledního týmu barážové tabulky. Brát pozici Hvězdy Praha na lehkou váhu by však mohlo být pro mladíky Dukly nebezpečné. „Soupeř už sice nemůže postoupit, ale jeho hráči se budou chtít určitě předvést. Dokázat Spartě i Slavii, kde se nevešli do kádru, že si zasloužili dostat šanci,“ varuje hlavní trenér Aleš Totter. Utkání začne dnes v 19 hodin.

Na domácím ledě porazila Jihlava Hvězdu jednoznačným výsledkem 5:1, když se v utkání dařilo především dvojici Adam Zeman, Adam Pometlo. „Oba tehdy dali dva góly a zápas rozhodli. Ukázali, že jsou šikovní v zakončení. Samozřejmě chceme z toho povedeného utkání vycházet, ale každé je jiné,“ říká šéf jihlavské střídačky.

Očekávat prý lze dnes od soupeře s určitostí ještě agresivnější pojetí hry než jaké předvedli ve 2. kole baráže na Horáckém zimním stadionu. „Výborně napadají a rychle k nám přistupují,“ prozrazuje silné stránky hráčů pražského týmu Totter. „Musíme je co nejméně pouštět do šancí, protože umějí být nebezpeční,“ dodává.

Hvězda Praha zatím získala v boji o postup mezi domácí juniorskou elitu pouhý jeden bod. „Byla od začátku outsider a zatím to potvrzuje, ale ona jednoho favorita určitě nachytá. A já jenom doufám, že to nebudeme my,“ přeje si trenér jihlavských mladíků, který už přijal nálepku jednoho z největších adeptů na postup. „Vzhledem k tomu, že jsme ještě neprohráli, tak to ani jinak nejde,“ usmívá se.

A právě touha porazit lídra soutěže, který navíc za celou dobu ztratil jenom jeden bod, bude na straně domácích velkou motivací. „Je jasné, že získat náš první skalp je pro Hvězdu hodně lákavá představa. Navíc má velmi dobrého trenéra, tým je pracovitý, a zvyklý na tamní poněkud zvláštní prostředí. Ne zrovna kulturní,“ tvrdí Totter.

Ve středečním domácím utkání se Šumperkem bylo vidět, že jihlavským juniorům kvapem ubývají síly. Odhodlání však z kabiny rozhodně nemizí. „Na klukách je vidět ochota pracovat, touha po úspěchu. Ale taky únava, naplno se projevují všechny ty neduhy, které je trápí. Na to se ovšem nemůžeme vymlouvat, se zraněními a nemocí se potýkají všechna mužstva,“ pokyvuje hlavou kouč.

Rozhodující podle něj bude to, jak hráči přistoupí k regeneraci sil. „Hodně záleží na stravování, odpočinku, pitném režimu. Kluci prostě musejí hodně spát, odpočívat, šetřit síly. Tréninky už jsou teď taky jenom krátké, jde spíš o vyježdění. Je zkrátka nutné, aby soustředili síly jenom na hokej. Ještě deset dnů,“ vysvětluje Totter.