4:6
(2:0, 2:5, 0:1)

Junioři Dukly vyhráli v Praze a slaví postup do extraligy!

13.03.2009 / Eva Streichsbierová

Jihlavští junioři postoupili do extraligy! Rozhodlo o tom páteční kolo baráže, v němž svěřenci trenéra Aleše Tottera vyhráli po divoké přestřelce na ledě Hvězdy Praha 6:4. A vzhledem k vítězství Poruby 6:3 v souboji s Hradcem Králové už nemůže Jihlavu o postupovou příčku ve zbývajících třech kolech nikdo připravit. Vítězný gól Dukly vstřelil obránce David Musil.
13.03.2009 19:00, 1. liga juniorů skupiny C - 47. kolo

HC Hvězda Praha

Vokatý - Knesl, Antal, Šefl, Výrut, Nesnídal, Abrahám, Penniger, Týbl, Novák, Rada, Presheva, Láska, Nacházel, Veselý, Hrubant, Kouřil, Krpata, Houdek, Hybner
4

HC Dukla Jihlava

Navrátil (31. Jíra) - Musil, Posmyk, Zelený, Randa, Šustr, Rosendorf, Vacek - Kotlík, Polcar, Vysloužil - Dvořák, Pometlo, Malec - Němec, Zeman, M. Kuřítko
6
Branky a nahrávky: 8. Hrubant (Knesl), 18. Knesl (Kouřil), 28. Knesl (Krpata), 31. Nacházel (Láska) - 22. Pometlo (Polcar, Posmyk), 27. Zeman (Kuřítko), 30. Dvořák (Pometlo), 32. Němec (Zeman, Šustr), 34. Musil (Polcar, Kotlík), 51. Zeman (Musil). Vyloučení: 5:7. Využití: 3:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 105. Střely na branku: 18:65. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2, 3:3, 4:3, 4:6.

Průběh utkání

Začátek utkání se jihlavským mladíkům příliš nepovedl. V úvodní třetině dvakrát inkasovali při přesilovce domácích a do kabin odcházeli s dvougólovým mankem. „V předchozích zápasech byla hra v oslabení naší skvělou vizitkou, ale dnes určitě ne,“ přiznal Totter. „Soupeř byl lepší v pohybu, hrál jednoduše. Naopak my se nemohli dostat do potřebného rytmu,“ dodal.

Do druhé dvacetiminutovky už ale vlétl úplně jiný tým. „Změnili jsme taktiku, kluci si začali rychleji dávat puk, roztahovali hru kolem mantinelů a hned to bylo znát. Nejdřív jsme srovnali na 2:2 a nakonec se nám povedlo jít konečně do vedení,“ oddechl si šéf jihlavské střídačky.

Autorem gólu, který znamenal náskok jihlavských mladíků 5:4, byl obránce Musil. „Šlo o perfektně zvládnuté buly. Puk se dostal na modrou a David trefil bránu přesně,“ popsal vítězný moment Totter. „Pak už jsme převzali iniciativu, domácím začaly docházet síly. Hráli jsme chytře, těma rychlýma nahrávkama jsme je dost unavili,“ pochvaloval si.

Pojistku na tři body pak přidal v závěrečném dějství Adam Zeman. „Já i celý realizační tým jsme věděli, že Poruba porazila Hradec Králové, ale klukům jsme to raději dopředu neřekli,“ usmíval se trenér. „Až teprve dvacet vteřin před koncem, kdy už bylo jasné, že nám výhru nikdo nevezme, jsme jim oznámili: Za dvacet vteřin budete v extralize,“.

Hned poté vypukla na jihlavské střídačce obrovská eufóriie a o chvíli později už všichni naskákali na led. Začalo se slavit. „Moc děkujeme všem, kteří nám tenhle úspěch přáli. Ale také těm, kteří nám ho nepřáli, protože nás tím neuvěřitelně motivovali,“ prohlásil šťastný trenér. „V kabině pak nebyla znát ani tak euforie, jako spíš neuvěřitelná úleva,“ přiznal.

Úspěšní jihlavští junioři ještě dlouho po skončení zápasu křepčili radostí, nakonec se ale přeci jen vydali k domovu. „Odmítali si sundat dresy, všichni si je nechali na sobě a takhle se pak hnali i do autobusu,“ prozradil Totter. „Asi v nich půjdou i spát,“ dodal se smíchem.

Žádné extrémní oslavy ovšem svému týmu nepovolil. „Ty si chceme nechat až na nedělní zápas se Vsetínem. Proto taky máme v sobotu trénink. Nastoupíme do utkání s cílem vyhrát. Prostor dostanou všechny čtyři pětky a v polovině se prostřídají i gólmani. Na tenhle úspěch totiž dosáhl celý tým,“ nechal se slyšet kouč.

V souboji s Valachy chtějí mladíci Dukly slavit společně s fanoušky. Těch zatím na jejich domácí duely pokaždé dorazilo téměř sedm stovek. „Byla to neskutečná pomoc, jsme jim moc vděčni, a proto se s nimi taky hodláme co nejlépe rozloučit. Doufám, že jich dorazí hodně,“ poslal vzkaz Totter.