Třetím soupeřem Dukly v přípravě bude Chrudim

04.08.2009 / Eva Streichsbierová

Nabitý zápasový program mají tento týden jihlavští hokejisté. V pondělí nastoupila Dukla v přípravě na novou prvoligovou sezonu v domácím prostředí proti ruskému Spartaku Moskva a už dnes ji čeká souboj s Chrudimí. Tentokrát se na Horáckém zimním stadionu začne v 18 hodin!

Zatím sehrála Jihlava v závěrečném přípravném období dva duely a v obou o gól prohrála. Nejprve na ledě Třebíče 1:2 a poté doma s účastníkem Kontinentální hokejové ligy 2:3. „Potřebujeme vidět hráče co nejvíc v akci, po zápase v Pardubicích pak zúžíme sestavu na dvacet lidí a od příštího týdne pojedeme dvoufázově. Trochu na to šlápneme, jak se říká,“ uvedl hlavní kouč Dukly Josef Augusta.

V předchozích dvou soubojích se zatím na ledě neobjevili dva hráči - Daniel Hodek a Tomáš Čachotský. „Všichni kluci se musí vystřídat. Dana postavíme proti Chrudimi, Tomáš má nějakou viru, takže ten bude k dispozici asi až v pátek,“ prozradil šéf jihlavské střídačky. „Celý úterní zápas odehraje Kraučuk a chytat bude Benda,“ dodal ještě.

Chrudim byla soupeřem Dukly v přípravě už loni. Oba celky na sebe v létě 2008 narazily dvakrát a v obou případech slavili výhru Východočeši. Nejprve v Jihlavě 5:3 a poté i doma 5:2. V sezoně pak byla bilance dnešních soupeřů vyrovnaná. Chrudim zvítězila před vlastním publikem 6:2 a Jihlava ji na Horáckém zimním stadionu porazila 6:3.