2:6
(1:2, 1:2, 0:2)

Ani proti Chrudimi se jihlavští hokejisté výhry nedočkali

04.08.2009 / Jakub Mezlík, Eva Streichsbierová

Ani do třetice se hokejisté Dukly nedočkali v přípravě vítězství. V zápase proti Chrudimi měli v nohách pondělní zápas se Spartakem Moskva, a i když se jim povedlo stáhnout dvoubrankový náskok soupeře z úvodu zápasu, na další chrudimské odskočení již zareagovat nedokázali. Dukla prohrála 2:6, obě jihlavské trefy zařídil Jiří Man.
04.08.2009 18:00, Přípravné zápasy - 2. kolo

HC Dukla Jihlava

Benda (32. Vajner) - Rosendorf, Malena, Ficenc, Rašner, Kašpar, Novák - Hodek, Bakus, Man - Bezděk, Mareš, Krupka - Kraučuk, Hrbatý, Kuřítko J. - Němec
2

HC Chrudim

Barta - Suchý, Charousek, Mocek, Vágner, Drtina, Malinský, Toužimský, Mocek - Šeda, Blažek, Procházka - Zadina, Kaut, Žák - Jindřich, Martinec, Buchtele - Stoklasa, Král, Bělohlávek
6
Branky a nahrávky: 14. Man (Rosendorf, Bakus), 29. Man (Hodek) - 4. Blažek, 9. Blažek (Šeda), 35. Šeda (Charousek), 36. Zadina (Mocek), 54. Zadina, 60. Malinský (Kaut). Rozhodčí: Vokurka - Svoboda, Paulík. Vyloučení: 3:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 357. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:6.

Průběh utkání

Dukla znovu potvrdila, že na Chrudim neumí zahrát. Už po devíti minutách hry s ní prohrávala 0:2. „Soupeř přijel s velice zkušeným mužstvem. Má hráče, kteří ještě loni hráli extraligu a všichni předvedli velmi dobrý výkon,“ pochválil hru Východočechů hlavní kouč jihlavského A-týmu Josef Augusta.

Domácí se ale po studené sprše oklepali a v polovině zápasu byl stav nerozhodný 2:2. V obou případech úřadoval v koncovce Jiří Man. „Bylo pozitivní, že jsme se dokázali dotáhnout. V tu dobu jsme se zvedali, jenomže pak jsme vyrobili naprosto zbytečný faul na půlce a Chrudim toho využila pro vstřelení dalšího gólu,“ povzdechl si trenér.

Po dvou třetinách prohrávala Jihlava 2:4. „Na rozdíl od soupeře jsme měli tentokrát poskládané mužstvo především z mladých hráčů a chyběla nám tudíž kvalita. Ta dnes byla jednoznačně na straně hostů,“ uznal Augusta. „Naši kluci dělali velké chyby,“ dodal.

V závěrečném dějství se vyšplhal výsledek až na nelichotivých 2:6. Utkání se nepovedlo celému jihlavskému týmu, včetně gólmanů. „Dali jsme příležitost jak Bendovi, tak i Vajnerovi, potřebujeme je pořádně prověřit. I když v Tipsport cupu už žádné experimenty dělat nebudeme, do branky se postaví Milan Řehoř,“ prohlásil rezolutně šéf jihlavské střídačky.

První utkání letního poháru odehraje Dukla v pátek v Pardubicích a v sestavě už by se měl objevit také útočník Tomáš Čachotský, který v minulých dnech bojoval s virózou. „Chybět budou jen ti dva zranění ze zápasu se Spartakem. Suk i Březina dostali minimálně na týden ortézu na nohu. Prosto si vypůjčíme Kružíka, který působí v zámoří a v současné době se připravuje s našimi juniory,“ prozradil Augusta.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie