Bezděk překvapil Kopřivu a sebral Kladnu naději na úspěch

19.08.2009 / Eva Streichsbierová

Osmdesát vteřin před koncem utkání sebral soupeři s definitivní platností šanci na vyrovnání. Zpočátku nenápadná akce skončila gólem. Dvacetiletý jihlavský útočník Libor Bezděk si vyjel zpoza branky a z nulového úhlu poslal puk nad rameno zkoprnělého brankáře Kopřivy. Dukla porazila v Tipsport cupu extraligové Kladno 3:1. „Soupeř měl taky šance, ale vyhráli jsme my,“ usmíval se autor povedeného gólu.

Podobné zakončení prý přitom Bezděk dopředu vůbec neplánoval. „Prostě to nějak vyplynulo ze situace. Viděl jsme, že si tam najíždí Jura Minčák, ale já se rozhodl takhle. No a ono to vyšlo. Jsem za to moc rád,“ hlásil šikovný jihlavský forvard, který si mohl po zápase klidně udělat za Kopřivu hodně hluboký zářez na hokejku. „Jo, kluci mi to taky radili. Ale když střílíte, tak stejně nepřemýšlíte, kdo proti vám zrovna stojí bráně,“ dodal s úsměvem.

Dalším hrdinou úterního pohárového utkání byl na Horáckém zimním stadionu Daniel Hodek. Nejzkušenější hráč Dukly zařídil první dvě přesné trefy. Přitom po vítězném duelu s pražskou Slavií se dušoval, že už žádný gól dávat nechce. Prý si počká až na začátek nové prvoligové sezony. „No jo, ale to prostě nešlo nedat. Dvakrát jsem stál před prázdnou bránou, stačilo to tam jenom doklepnout,“ culil se pětatřicetiletý kanonýr.

Podle něj nebyla tentokrát cesta k vítězství až tak složitá. Hlavně díky výkonu Kladna v první třetině. „Tam hrálo opravdu moc špatně. Pak se sice zlepšilo, ale mělo smůlu, že Řehy všechno pochytal,“ pochválil Hodek svého spoluhráče. „Každopádně ten kladenský vstup do zápasu nám hodně pomohl. Navíc všichni kluci se chtěli proti extraligovému soupeři ukázat,“ hlásil.

Výhra nad Kladnem, které do Jihlavy dorazilo v nejsilnější sestavě, byla posledním vystoupením Dukly ve skupině letošního Tipsport cupu. Ve čtyřech zápasech dokázala posbírat devět bodů a minimálně do pátku povede tabulku skupinu C. O tom, zda si postupové místo udrží i po posledním pracovním dnu tohoto týdne, bude záležet na jejím úterním protivníkovi. Stane se tak totiž pouze v případě, že Kladno porazí Pardubice.

„Kladno musí vyhrát? To jsem ani nevěděl,“ divil se Hodek. „Bylo by hezký jít dál, ale na to my se zase až tak moc nedíváme. My jsme hlavně rádi, že jsme si zahráli dobré zápasy s dobrými soupeři, které pro nás navíc dopadly parádně. Teď hlavně, aby se nám dařilo taky v sezoně. To bude nejdůležitější,“ uvedl autor dvou úterních gólů.