3:1
(1:0, 1:1, 1:0)

Jihlava si poradila s dalším extraligovým soupeřem

18.08.2009 / Jakub Mezlík, Eva Streichsbierová

Po pražské Slavii si Dukla poradila s dalším extraligovým soupeřem. Na domácím ledě zdolali žlutočervení Kladno 3:1, když se o dvě branky postaral Daniel Hodek a třetí zásah přidal Libor Bezděk. Jihlavští hokejisté se posunuli na první místo své skupiny Tipsport cupu. Pokud Pardubice v pátek nevyhrají na Kladně, postoupí Dukla do semifinále.
18.08.2009 18:00, Přípravné zápasy - 6. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Staněk, Malena, Ficenc, Takáč, Posmyk, Chvátal, Kašpar, Zelený - Čachotský, Bakus, Hodek - Rytnauer, Minčák, Man - Bezděk, Hanzal, Fiedler - Hrbatý, Zeman, Krupka
3

Rytíři Kladno

Kopřiva - Toman, Růžička, Mudroch, Šmach, Dlouhý, Kameš, Majeský, Trončinský - Diviš, Patera, Procházka - Bělohlav, Čurilla, Bílek - Horna, Frolík, Tenkrát - Tomajko, Stieler, Kuchler
1
Branky a nahrávky: 17. Hodek (Bakus), 29. Hodek (Minčák), 59. Bezděk - 31. Majeský (Procházka, Toman). Rozhodčí: Jeřábek - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 921. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Průběh utkání

Jihlavští hokejisté byli od začátku zápasu hodně aktivní, naopak hosté se na Horáckém zimním stadionu rozjížděli ztuha. „V první třetině jsme byli snad o třídu lepší, Kladno hrálo moc špatně,“ prohlásil nejzkušenější útočník Dukly Daniel Hodek. „Zazdili jsme snad pět tutovek,“ dodal.

Jednu šanci z kategorie vyložených měl na hokejce jeho kolega z útoku Tomáš Čachotský, který neproměnil trestné střílení. Hodek už se ale v 17. minutě nemýlil a prvoligová Jihlava vedla nad extraligovým soupeřem 1:0. „Pro nás jsou tyhle zápasy velice cenné, hráči v nich nasbírají zkušenosti,“ pochvaloval si hlavní kouč Dukly Josef Augusta.

Také v prostřední části se nejprve měnilo skóre po Hodkově přesné střele. Zatímco ale v úvodním dějství těžil z přihrávky Oldřicha Bakuse, tentokrát skóroval v 29. minutě po perfektním pasu Juraje Minčáka. O dvě minuty později však přišlo snížení Středočechů v přesilové hře. Do závěrečné třetiny přesto vstupovala Jihlava veseleji.

„V poslední době už hrajeme skoro kompletní, pravidelně střídáme čtyři útoky a viditelně nám to svědčí,“ radoval se šéf jihlavské střídačky. Ve chvíli, kdy zápas gradoval a hosté se chystali na závěrečný nápor, který jim měl přinést vyrovnání, předvedl se ve skvělém světle teprve dvacetiletý forvard Libor Bezděk.

Rodák z Pelhřimova objel Kopřivovu branku a pak si kladenského gólmana vychutnal nečekanou střelou z úhlu pod horní tyč. Na závěrečný strach o vítězství tak už nedošlo a Jihlava tři body za výsledek 3:1. „Ve hře pěti proti pěti jsme nedostali gól, naopak sami jsme dali tři. To je pro sebevědomí našich kluků velmi důležité,“ prohlásil Augusta.

Dukla se výhrou nad Kladnem posunula do čela pohárové skupiny C. A pokud v pátek Kladno porazí Pardubice jakýmkoliv způsobem, postoupí Jihlava do semifinále Tipsport cupu.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie