V posledním zápasovém testu vyzkouší Dukla čtyři gólmany

09.09.2009 / Eva Streichsbierová

Generálku před startem nového prvoligového ročníku si jihlavští hokejisté odbudou ve Žďáru nad Sázavou. Na ledě účastníka druhé ligy se představí dnes v 17.30. Do utkání nastoupí hned čtyři gólmani Dukly. „Potřebujeme je vidět v akci, abychom věděli, jak je který z nich připravený,“ uvedl trenér jihlavských brankářů Petr Jaroš.

V dresu Dukly nastoupí v první polovině zápasu Milan Řehoř, ve zbytku pak bude hájit její branku Marek Benda. Na straně domácích se v každé třetině objeví jiný gólman. Začne Marek Benda, po něm si za Žďár zachytá jihlavský dorostenec David Rittich a jako poslední dostane příležitost Vratislav Vajner. „Od toho přece přípravné zápasy jsou, aby nám ukázali, co v nich je,“ prohlásil kouč.

Jihlavští hokejisté dnes zakončí pestrou přípravu, v níž narazili na nejrůznější soupeře a dosáhli nejrůznějších výsledků. Před soubojem se Žďárem mají na kontě sedm porážek, jednu remízu a čtyři vítězství. Přičemž na tři z nich dosáhli v Tipsport Cupu! „Já myslím, že přípravu jsme měli velmi dobrou, odhalila nám řadu věcí, na kterých bude potřeba ještě zapracovat,“ nechal se slyšet hlavní trenér Josef Augusta.

Sestava Dukly by dnes měla odpovídat zhruba stejnému složení, které se pak na ledě objeví i v sobotním úvodním soutěžním kole proti Třebíči. Každopádně v obou zápasech bude chybět útočník Jaroslav Mareš. „Jeho absence je ještě asi na delší dobu. Jsem ale optimista, věřím, že nám Jarda v průběhu téhle sezony určitě pomůže,“ prozradil šéf jihlavské střídačky.