2:6
(0:1, 1:4, 1:1)

Jihlavští hokejisté v generálce nezaváhali, slavili výhru

09.09.2009 / Eva Streichsbierová

Generálka na prvoligový start skončila podle očekávání. Hokejisté Dukly Jihlava si v posledním přípravném utkání poradili se Žďárem nad Sázavou. Na ledě druholigového soupeře vyhráli přesvědčivě 6:2. Dvěma góly se na hladkém vítězství jihlavského A-týmu podílel Lukáš Krupka, po jedné brance přidali Jan Hrbatý, Pavel Staněk, Daniel Hodek a Ladislav Rytnauer.
09.09.2009 17:30, Přípravné zápasy - 13. kolo

SKLH Žďár nad Sázavou

Benda (21. Vajner, 41. Rittich) - Koželuh, Šulc, Smejkal, Pleva, Sobotka R., Fibikar, Doležal, Štěpánek, Lupač, Ptáček, Kaut, Mühlfait, Bukáček, Kočan, Kunstmüller, Dobiáš, Dítě, Plachý Vránek, Sobotka M.
2

HC Dukla Jihlava

Řehoř (31.Benda) – Staněk, Malena, Ficenc, Takáč, Chvátal, Kašpar, Březina, Novák - Hodek, Bakus, Čachotský - Rytnauer, Minčák, Man - Hrbatý, Bezděk, Krupka - Suk, Hanzal, Křišťan.
6
Branky a přihrávky: 37. Koželuh (Sobotka M.), 45. Bukáček (Pleva) – 8. Hrbatý (Bezděk), 27. Krupka (Hrbatý), 30. Staněk (Čachotský), 38. Hodek (Čachotský, Staněk), 39. Krupka (Chvátal), 54. Rytnauer (Man).

Průběh utkání

V úvodní dvacetiminutovce se skóre měnilo jenom jednou. Autorem vedoucí branky hostů byl už v 8. minutě Jan Hrbatý. „V první třetině se hrál celkem vyrovnaný hokej, nám chvilku trvalo než jsme se probrali. Žďár si vypracoval pár šancí, které ale Řehy naštěstí pochytal,“ pochválil svého gólmana asistent hlavního kouče Dukly Roman Mejzlík.

Po přestávce už byl ovšem rozdíl mezi oběma týmy podstatně výraznější. „Podařilo se nám chytit tempo, které jsme potřebovali a začalo nám to tam padat,“ radoval se trenér. „Je super, že se trefují i jiní hráči, než jenom kluci z první lajny. Bylo by skvělé, kdyby se hlavně Lukáši Krupkovi podařila tahle střelecká forma udržet aspoň půl roku,“ přidal přání.

Do poslední části vstupovala Dukla se čtyřgólovým náskokem, který nakonec udržela a vyhrála 6:2. „Určitě jsme spokojeni. Myslím, že tenhle zápas splnil účel. My jsme si v něm vyzkoušeli čtyři brankáře, a přesně to jsme potřebovali,“ prohlásil Augustův asistent. „Navíc jsme zase viděli v utkání i kluky ze Žďáru, kteří s námi byli na přípravě v Havlíčkově Brodě,“ dodal.

Podruhé se v jihlavském dresu představil útočník Radim Křišťan, kterého Dukla v minulých dnech zkoušela. Jednadvacetiletý hokejista přišel do krajského města z konkurenčního Havlíčkova Brodu. „Zatím jsme mu ještě neoznámili, jestli s ním budeme pro sezonu počítat, nebo ne. Pořádně to probereme a konečné rozhodnutí uděláme ve čtvrtek,“ prozradil Mejzlík.