Souboj čerstvých ženáčů zvládl lépe jihlavský gólman Řehoř

13.09.2009 / Eva Streichsbierová

První kapituloval už po 66 vteřinách hry, druhý až zhruba v polovině zápasu. Na Horáckém zimním stadionu se proti sobě v sobotu večer postavili dva čerství ženáči – v brance Třebíče Jakub Lev a v domácí Milan Řehoř. Podle výsledku 7:2 se zdá, že manželství lépe svědčí jihlavskému gólmanovi. „Po dnešku asi jo,“ souhlasil s hořkým úsměvem Lev. „Já se budu opakovat. Pro mě je to jenom kus podepsaného papíru, nic víc,“ reagoval na stejnou otázku Řehoř.

Dukla vstoupila do úvodního zápasu nové sezony skvěle. Fanoušci v hledišti ještě pořádně ani nestačili zaujmout svoje místa a Horácká Slavia prohrávala 0:1. „My máme v Jihlavě vždycky problémy se začátky utkání. To je snad třetí zápas, co jsem tady chytal, a vždycky je to stejné. Tedy špatně,“ povzdechl si třebíčský gólman.

Naopak Řehoř držel čisté konto až do 27. minuty. Hosté z Třebíče hráli dvojnásobnou přesilovku a jihlavskou jedničku překonal jejich nejzkušenější hráč - Marcel Hrbáček. „Pořád jsem ale zůstával v klidu. Dostat gól ve třech, to není nic neobvyklého. Makali jsme dál,“ prohlásil pětadvacetiletý brankář.

A maximální soustředění domácího týmu přineslo svoje ovoce. Konto inkasovaných gólů začalo narůstat jen na třebíčské straně. V závěru druhé třetiny se během necelé minuty trefili Bezděk s Manem a Lev putoval na střídačku. „Všechny čtyři góly jsem mohl chytit. Dneska to byl prostě z mojí strany špatný zápas. Kvůli mně jsme tady prohráli,“ namířil kritiku do vlastních řad.

Ani jeho náhradník Pavel Míča však nebyl gólového přídělu ušetřen a Jihlava vyhrála pohodlně 7:2. „Určitě jsme moc spokojeni. Nervozita z nás spadla s prvním gólem, pak už to bylo v pohodě. To, že zápas dopadl tímhle způsobem, je prostě super,“ radoval se Řehoř - jeden z hrdinů sobotního derby.

Po celé utkání z něj vyzařovala jistota, Dukle byl velkou oporou. Skoro se zdálo, že nejhorší chvíle prožíval paradoxně při rozbruslení, které jihlavští hokejisté absolvovali ve zbrusu nových "pivních" dresech. Pro utkání je ale museli odložit, delegátovi zápasu se zdály být až příliš tmavé. Řehoř na jeho rozhodnutí ovšem nakonec vydělal. Právě jeho dres byl totiž poněkud těsnější...

„To je fakt, museli nám s Oldou Bakusem vyměnit velikosti. Já ten svůj dres skoro nemohl natáhnout a on ho měl asi o deset čísel větší,“ smál se jihlavský brankář. „Takže jsem byl vlastně docela rád, že jsme v nich potom nemohli nastoupit,“ culil se.