Duklu odsoudily k porážce špatné začátky všech třetin

24.09.2009 / Eva Streichsbierová

Podruhé za sebou odcházeli jihlavští hokejisté z utkání s prázdnou. Po Šumperku si vyšláply na Duklu také Benátky nad Jizerou. Na ledě Středočechů doplatila Jihlava ve středu na špatné nástupy do třetin a zaslouženě prohrála 1:4. „Vesměs všechny góly padly po individuálních chybách. To je pak těžké ze zápasem něco dělat,“ zlobil se na svoje svěřence asistent hlavního kouče Roman Mejzlík.

Před odjezdem do Benátek se jihlavský tým zaměřil v trénincích na obranu, ale včerejší výsledek jeho přípravu devalvoval. „Já si ale nemyslím, že by naše defenziva byla tentokrát vyloženě špatná. Spíš to opravdu byly chyby jednotlivců. A ty se dají jen velmi těžko ovlivnit,“ povzdechl si kouč. „A hlavně nám také chyběl důraz před brankou,“ dodal.

To domácí si vedli po stránce důrazu mnohem lépe. Na střely bylo utkání v podstatě vyrovnané, ovšem konečný výsledek hovořil výrazně ve prospěch Středočechů. „My také měli pár dobrých šancí, jenomže jsme dokázali využít jenom jednu. Někdy je to hodně o štěstí, ale v tomhle případě jsme byli málo důrazní,“ měl jasno Mejzlík.

Jeho slova asi nejvýstižněji demonstrovala téměř minutová dvojnásobná přesilovka Dukly v úvodní části. „Puk skákal po brankové čáře a nikdo ho nebyl schopný dostrkat přímo do brány. Možná kdybychom z téhle přesilovky něco vytěžili, mohl se zápas vyvíjet úplně jinak,“ krčil rameny zklamaný kouč.

Po čtyřech odehraných kolech má Jihlava na kontě šest bodů a v prvoligové tabulce jí patří sedmá příčka. „Prostě musíme minimalizovat individuální chyby a dávat si pozor na začátky třetin. Zvlášť venku! Ne všude budeme dávat pět gólů, jako před týdnem v Hradci,“ zakončil Mejzlík hodnocení středečního nepovedeného utkání na ledě Benátek nad Jizerou.