Důraz je jediný recept na góly, má jasno Rytnauer

29.09.2009 / Eva Streichsbierová

Zatímco v předchozím domácím souboji patřil mezi nejvíce kritizované, o týden později se stal jedním z hlavních strůjců jihlavského úspěchu. Útočník Ladislav Rytnauer se v sobotním duelu s Havířovem podepsal pod všechny čtyři góly Dukly. „Je pravda, že zápas se Šumperkem se naší lajně vůbec nepovedl,“ uznal osmadvacetiletý hokejista. „Tak jsme začali víc bojovat a ono se to vyplatilo,“ dodal.

Havlíčkobrodský rodák zaznamenal v souboji s Pantery jeden gól a u zbývajících tří asistoval. Zhruba deset minut před koncem navíc nechybělo mnoho, aby přidal ještě jeden zápis do střelecké listiny. Před sebou měl odkrytou polovinu havířovské brány, jenomže trefil pouze gólmana Čecha. „Měl jsem být víc důraznější,“ zlobil se na sebe Rytnauer. „Kdybych napral puk s maximální razancí, tak tam asi byl. Důraz v zakončení je prostě jediný recept na góly,“ dodal.

Na vítězství Dukly však ani tahle zahozená šance už nic nezměnila. Jihlava porazila Havířov 4:2 a po pěti odehraných kolech má na kontě devět bodů. „Sezonu jsme začali parádně, jenomže pak jsme nešťastně prohráli se Šumperkem, což se na nás trochu projevilo i v tomhle zápase,“ svěřil se prozatím druhý nejproduktivnější jihlavský hokejista. „Naštěstí se jsme se zhruba po deseti minutách oklepali a nakonec zaslouženě vyhráli,“ dodal spokojeně.

V následujících třech kolech nyní bude Jihlava pokaždé plnit roli hosta. Ve středu 30. září nejprve pocestuje na led šestého Vrchlabí, v sobotu se pak představí v Berouně a za týden 7. října se vydá do Olomouce. Zápas s berounskými Medvědy se sice měl původně hrát na Horáckém zimním stadionu, ale obě mužstva se nakonec dohodla na výměně pořadatelství. Do Jihlavy totiž v sobotu 3. října zavítá ruský ledový cirkus.