Augusta: Hráčům můžu vytknout jen slabý důraz

08.10.2009 / Eva Streichsbierová

Stejný konečný výsledek, ale výrazně jiný výkon. Tak by se dal ve stručnosti popsat rozdíl mezi vystoupeními jihlavských hokejistů na ledě berounských Medvědů a ve středu v Olomouci. V obou duelech nakonec prohrála Dukla 1:3. „Oproti předchozím prohraným zápasům jsem ale tentokrát s hrou svého týmu spokojený,“ nechal se slyšet hlavní kouč jihlavského týmu Josef Augusta.

Domácí odskočili soupeři na konci úvodní třetiny, kdy se bezprostředně po buly trefil Michal Černý. Ve druhé části však měla Dukla mockrát blízko vyrovnávacímu gólu. „Hlavně v přesilovce pět na tři,“ souhlasil šéf jihlavské střídačky. „To je také jediné, co dnes klukům můžu vytknout. Měli být při šancích víc důraznější,“ dodal.

Jinak se jeho svěřenci tentokrát prezentovali slušnou hrou, kterou po utkání ocenil i olomoucký kouč Petr Vlk. „Je pravda, že soupeř podal opravdu velmi dobrý výkon,“ uznale pokyvoval hlavou bývalý jihlavský útočník. „My jsme měli ve druhé části na můj vkus až moc vyloučených. Naštěstí se nám ale podařilo všechny šance Dukly ubránit,“ oddechl si.

Jihlava pak sice v posledním dějství srovnala na 1:1, jenomže minutu a půl na to se v přesilovce prosadil Jan Mikel. „Znovu musím zopakovat, že o naší porážce rozhodla neproměněná přesilovka pět na tři. Proto dnes taky mají všechny body domácí,“ povzdechl si Augusta. „I když já věřím, že pokud budeme hrát tak, jako dnes, začneme vítězit i my,“ přesvědčoval.

Konečnou podobu výsledku dala power play Dukly. Do opuštěné branky namířil puk v čase 59:16 Richard Brančík. „Já bych chtěl ovšem vyzdvihnout práci Saši Lhotského, který tam dvakrát parádně vybruslil a poslal puk do středního pásma. To bylo moc důležité, protože jsme tím drželi soupeře daleko od naší branky,“ pochválil svého svěřence Vlk.

Pojistka v podobě třetího olomouckého gólu však mohla přijít podstatně dříve. Zhruba tři minuty před vypršením normální hrací doby fauloval ve vyložené pozici domácího hráče Jan Hrbatý a hlavní sudí Vampola nařídil trestné střílení. S ním si ovšem jihlavský brankář Milan Řehoř výborně poradil. „Tomuhle okamžiku předcházela naše fatální chyba,“ zlobil se Augusta. „Nicméně nakonec jsme ten třetí gól stejně dostali,“ doplnil.

Po porážce 1:3 v Olomouci klesla Jihlava na devátou příčku prvoligové tabulky. V následujícím 9. soutěžním kole však bude mít výhodu domácího ledu. Na Horácký zimní stadion se vrátí po čtrnácti dnech. Jejím soupeřem bude v sobotu 10. října předposlední Tábor.