Dukla se vrací na domácí led, čeká jí souboj s Táborem

09.10.2009 / Eva Streichsbierová

Hokejisté Dukly Jihlava za sebou mají tři zápasy, v nichž plnili roli hostů. Ve Vrchlabí vyhráli, ovšem z Berouna a Olomouce se vraceli s prázdnou. „Získali jsme tři body. Jestli je to dost nebo málo, to ukáže až čas,“ prohlásil asistent hlavního kouče Roman Mejzlík. Tentokrát se jihlavský tým představí domácímu publiku. Na Horáckém zimním stadionu hostí v sobotu 10. října v 17.30 Tábor.

Jihočeši jsou v letošním prvoligovém ročníku nováčkem. I když na to prý se jihlavský tým ohlížet nesmí. „Například Chrudim byla loni taky nováček a v základní části patřila k nejlepším týmům,“ připomíná trenér. „Tábor je posílený o zkušené hráče. Jednak o Padělky, a pak také o některé kluky z Českých Budějovic. Takže nás určitě nečeká nic jednoduchého,“ tvrdí.

V předchozích kolech zkoušeli trenéři rozdělit sílu elitního útoku do více formací. Už ve středu v Olomouci však dali trojici Čachotský, Bakus, Hodek znovu dohromady. „Ale ve zbývajících útocích jsme několik změn udělali. A doufám, že to přinese ovoce,“ přeje si Mejzlík. „Určitě chceme vyhrát,“ dodává přesvědčivě.

Zatím se ovšem Dukle v soubojích s tabulkově horšími soupeři nedařilo. Body ztratila se Šumperkem i Berounem. Tábor je před sobotním duelem předposlední. „Vesměs všechny týmy v téhle soutěži jsou vyrovnané, takže si nemůžeme dovolit kohokoliv podcenit,“ má jasno Augustův asistent. „Navíc Tábor nemá co ztratit, bude hrát uvolněněji. My jsme v posledních dvou kolech prohráli, takže bychom zase nějaké body uvítali,“ přiznává.

Posílit jihlavskou obranu by měl v utkání s Jihočechy Jiří Dobrovolný a do branky se stejně jako ve středu postaví Milan Řehoř. „Nemáme důvod ho měnit. Milan měl hlavně v první třetině hodně práce a dost nás podržel. Takže ano, bude chytat i v sobotu,“ potvrzuje Mejzlík.

Na čele produktivity táborských Kohoutů se drží trojice hráčů, která má naprosto stejný počet bodů - Jaroslav Kocar, David Nedorost a odchovanec jihlavského hokeje Aleš Padělek. Všichni jmenovaní dali v osmi zápasech tři góly a přidali k nim dvě asistence.