Dukla jede do Chrudimi zopakovat výsledek z přípravy

14.10.2009 / Eva Streichsbierová

Desátým soupeřem jihlavských hokejistů v letošní prvoligové sezoně bude Chrudim. Utkání 10. kola se odehraje na ledě Východočechů, kde Dukla v přípravě zvítězila těsně 2:1. Naopak doma stejnému týmu podlehla 2:6. „Víme, co nás čeká a věříme si,“ hlásí asistent hlavního kouče Dukly Roman Mejzlík. Zápas začne dnes v 18 hodin.

Východočeši zatím v letošní sezoně posbírali deset bodů, což je o pět méně, než má v současné době na kontě Dukla Jihlava. „Ale samozřejmě víme, že je to hodně těžký soupeř. Ostatně to dokázal v minulém kole, kdy jako první sebral bod Chomutovu,“ nepodceňuje síly Chrudimi jihlavský kouč. „Navíc byla v úterý přestávka v extralize, takže je možné, že bude moct využít některé hráče z Pardubic,“ dodává.

Posilu z nejvyšší domácí soutěže ovšem vylíží také Dukla. Znovu by se měl k týmu připojit plzeňský bek Jiří Dobrovolný. A dnes bude jeho služeb potřeba více než kdy předtím. „Petr Novák ještě pořád není fit, marodí nám taky Pavel Staněk a Martin Pleva bude navíc hrát za Žďár,“ vypočítává chybějící svěřence Mejzlík. „Po domluvě s trenérem juniorky jsme se dohodli, že si vezmeme Honzu Zeleného a Ondru Posmyka,“ prozrazuje.

A připraven v obraně bude také Pavel Březina, který se v minulém kole dočkal svého premiérového gólu. Vstřelil ho do sítě Tábora a měl z něj oprávněnou radost. „Vypálil jsem a viděl jsem, že puk letí až do branky. A kluci pak říkali, že jsem ho dal opravdu já, že ho nikdo z nich netečoval,“ usmíval se třiadvacetiletý bek.

Podle něj je výsledek 6:2 ze souboje s Táborem tím správným, od kterého se Dukla může odrazit k delší sérii vydařených výsledků. „Zápas s Chrudimí bude těžký, ale my se tam určitě pokusíme vyhrát,“ slíbil mladý jihlavský obránce. „Už bychom totiž chtěli konečně uspět ve více utkáních po sobě,“ svěřil se.

Nejproduktivnějším hráčem východočeského týmu je zatím v letošní sezoně Jan Šeda, který si v devíti zápasech připsal na konto už 12 kanadských bodů! V jihlavském týmu je na tom stále nejlépe kapitán mužstva Oldřich Bakus se 14ti body.

Zápasy 10. kola – středa 14. října

Havířov – Šumperk 17.30
Znojmo – Chomutov 17.30
Ústí nad Labem – Benátky nad Jizerou 18.00
Vrchlabí – Hradec Králové 18.00
Beroun – Třebíč 18.00
Olomouc – Kadaň 18.00
Tábor – Havlíčkův Brod 18.00
Chrudim – Dukla Jihlava 18.00