Augusta: Nedokázali jsme potrestat chyby soupeře

15.10.2009 / Eva Streichsbierová

Dvaapadesát minut živili jihlavští hokejisté naději na úspěch, jenomže pak přišly dvě hrubé chyby a tři body zůstaly v Chrudimi. Dukla prohrála na východě Čech 0:2. To, že byla téměř po celé utkání aktivnější, dostalo rázem úplně jinou váhu. „Věřím, že pokud budeme v tomhle nasazení pokračovat, tak výsledky určitě přijdou,“ prohlásil hlavní kouč A-týmu Josef Augusta, který zůstal i přes porážku optimistou.

Především v úvodní třetině měla Jihlava více ze hry, jenomže žádnou šanci nedokázala dotáhnout do gólového konce. „Znovu tam bylo z naší strany málo důrazu,“ zlobil se na svoje svěřence trenér. „My jsme prostě hrubé chyby domácích nevyužili, oni v závěru naše dvě fatální ano. Proto vyhráli,“ dodal smutně.

Dvě rány v rozmezí dvou minut srazily Duklu do kolen. V závěru se potom už ani nepokusila o power play. „Pokud by byl stav 2:1, tak bychom ji určitě sehráli, ale my nemáme silové typy hráčů, kteří by dokázali v takové chvíli soupeře dostatečně přetlačit. Nebyl jsem přesvědčený, že by to k něčemu bylo. V Olomouci jsme hru bez brankáře zkusili a za dvacet vteřin jsme dostali gól,“ vysvětlil Augusta.

Ten do hry tentokrát nasadil všechny čtyři útoky, jenomže v posledním dějství musel sestavu kvůli dvěma zraněním korigovat. „Lukáš Krupka nevypadá dobře, asi má něco s kolenem. Vůbec se nemohl na nohu postavit,“ hlásil šéf jihlavské střídačky. „Pavel Suk byl pouze otřesený, tak jsme ho nechali odpočívat. Ale ten by měl být snad v pořádku. Jinak se budu opakovat, ale dneska sehráli dobré utkání. Domácí jsme skoro do ničeho nepustili. Bohužel jsme nedali gól,“ dodal.

Po středeční porážce 0:2 v Chrudimi klesla Dukla na sedmou příčku prvoligové tabulky. Na soupeře před sebou má ovšem minimální ztrátu. V sobotu 17. října se jihlavští hokejisté představí domácímu publiku. Na Horáckém zimním stadionu přivítají ještě loni extraligové Znojmo.