Myslím, že jsme podali parádní výkon, pochvaloval si Bezděk

18.10.2009 / Eva Streichsbierová

Běžela 34. minuta sobotního utkání, když se puk dostal za brankovou čáru hostujícího týmu. Jihlavský útočník Libor Bezděk se však radoval jenom pár vteřin, hlavní sudí Úlehla totiž rozpažil. A tím dal najevo, že jeho gól neuznává. Na chvíli! „Vůbec nevím, co se mu na něm nezdálo. Podle mě byl naprosto regulérní,“ měl jasno dvacetiletý hokejista.

Také brankový rozhodčí na moment zapnul červené světlo. „Ale když viděl, že hlavní sudí rozpažuje, tak honem přecvakl zpátky. Nechápal jsem to,“ krčil rameny Bezděk. Naštěstí se pak jel hlavní arbitr poradit ještě s čárovými kolegy a svoje rozhodnutí přeci jen přehodnotil. „Těžko říct, co ho přesvědčilo. Já u toho rozhovoru nebyl, ale jsem rád, že mi ho nakonec přiznal,“ oddechl si.

Dukla díky tomu odskočila Znojmu na 2:0. Bezděkův pocit křivdy byl smazán. „Aspoň jsem se mohl radovat dvakrát,“ usmíval se smířlivě šťastný střelec. „Do zápasu jsme dali všechno. Myslím, že to byl z naší strany parádní výkon. Doufám, že v něm budeme pokračovat i v dalších kolech,“ svěřil se s přáním.

Znojmo přijelo do Jihlavy s vizitkou týmu, který předtím ve třech duelech prohrál. O jeho kvalitách však přesto nikdo z domácích nepochyboval. „Myslím, že mají hodně dobrý tým,“ vysekl soupeři poklonu Bezděk. „Ale my dneska dělali málo chyb a hlavně jsme dávali góly. Pokud takhle budeme hrát i v příštích zápasech, nevidím jediný důvod, proč bychom nemohli vyhrát třeba i v Chomutově,“ dodal.

Souboj 11. kola první ligy, který skončil vítězstvím Jihlavy 4:1, přilákal do hlediště Horáckého zimního stadionu téměř dva a půl tisíce diváků! Skvělou hokejovou atmosféru pomohla vytvořit také početná skupina znojemských fandů. „Diváci byli úžasní, hrálo se nám skvěle. To oni nás dovedli až ke třem bodům,“ nešetřil chválou na adresu publika aktuálně šestý nejproduktivnější hráč Dukly.