Dukla vyhrála naprosto zaslouženě, uznal Hradecký

19.10.2009 / Eva Streichsbierová

Ještě v únoru nastupoval v barvách Dukly Jihlava, ovšem v sobotu se na ledě Horáckého zimního stadionu proháněl v dresu hostujícího týmu. Hokejový útočník Tomáš Hradecký sice vstřelil v souboji 11. kola gól, ale jeho Znojmo podlehlo Jihlavě 1:4. „Dukla vyhrála naprosto zaslouženě. Hlavně v první třetině nás přehrávala,“ přiznal jednatřicetiletý forvard.

Jihlavskou cestu za třemi body odstartovala perfektně sehraná početní výhoda pěti proti třem. Prohřešek znojemského obránce Petra Štracha, který byl vyloučen za zdržování hry, potrestal už po šesti vteřinách Jiří Dobrovolný! „Věděli jsme, že má Jihlava výborné přesilovky, a přesto jsme hráli dost nedisciplinovaně,“ zlobil se Hradecký.

K bodovému zisku nepomohla Orlům ani zvýšená motivace pěti hráčů, kteří ještě nedávno působili v krajském městě Vysočiny. „Nějaká svačina slíbená byla,“ svěřil se znojemský útočník. „Ale asi ji dáme i tak, potřebujeme totiž v týmu udělat trochu pohodu. Musíme se nějak dostat ze čtyř porážek, které jsme v poslední době utrpěli,“ prozradil.

On sám přitom zatím prožívá celkem povedenou sezonu. Po jedenácti zápasech vládne se šesti góly a třemi asistencemi klubovým statistikám. „Přesto si pořád myslím, že nejsem v optimální formě,“ bránil se přílišné chvále Hradecký. „Body sice sbírám, ale výsledky mužstva jsou přednější. Musíme se zvednout všichni,“ dodal.

Každopádně oproti loňskému působení v Jihlavě si výrazně polepšil jak bodově, tak i co do počtu strávených minut na ledě. „Jsem vděčný, že zase můžu hrát doma ve Znojmě. Myslím, že pan Neliba je skvělý trenér. Dostávám od něj hodně prostoru. A doufám, že mu tu důvěru aspoň trochu vracím,“ nechal se slyšet znojemský rodák.