Jak porazit Ústí? Zvýšit aktivitu, má jasno trenér

23.10.2009 / Eva Streichsbierová

Jihlavští hokejisté prožívají těžký týden. Ve středu se představili na ledě prozatímního suveréna první ligy – Chomutova, kde prohráli 0:3, a už v sobotu je čeká bitva s dalším prvoligovým favoritem. Na Horáckém zimním stadionu se tentokrát Dukla postaví v tabulce druhým Ústeckým Lvům. Zápas začne v Jihlavě v 17.30.

Severočeši ztratili v dosavadních dvanácti kolech pouhých pět bodů a jako jediní se drží na dostřel vedoucímu Chomutovu. Dukla je před sobotním duelem šestá, přičemž na svého soupeře ztrácí 13 bodů. „Je to další hodně kvalitní tým, přesto ho budeme chtít porazit,“ hlásí asistent hlavního trenéra Roman Mejzlík. „Věříme, že přijde hodně lidí a pomůžou nám,“ dodává.

V první řadě však musí Jihlava zapomenout na svoje středeční vystoupení v Chomutově. Jediný, kdo snesl přísnější měřítko, byl gólman Milan Řehoř, který dlouho držel Duklu nad vodou. „Musíme zvýšit aktivitu,“ má jasno trenér. „Doma zatím nehrajeme špatně. A pokud se nám podaří zopakovat výkon ze zápasu se Znojmem, tak máme určitě velkou šanci na úspěch,“ je přesvědčený.

Proti silným soupeřům se navíc dokáží jihlavští hokejisté vždy zdravě namotivovat. „Vždycky je lepší, když k nám přijede mužstvo, které chce hrát hokej, než někdo, kdo bude celý zápas jenom bránit. To je pak spíš boj,“ tvrdí kapitán Dukly Oldřich Bakus. Ten si zatím drží pozici nejproduktivnějšího hráče jihlavského týmu a v celkovém pořadí soutěže je čtvrtý.

Z ústeckých hokejistů je na tom z pohledu kanadského bodování nejlépe Jan Alinč, který vstřelil ve dvanácti zápasech 5 gólů a přidal k nim 7 přesných přihrávek. Momentálně mu to stačí na 11. pozici. Zato v hodnocení brankářů je na tom Ústí skvěle. První místo patří Dušanu Salfickému a třetí Zdeňku Orctovi.

Zápasy 13. kola – sobota 24. října

Havlíčkův Brod – Chomutov 17.00
Kadaň – Znojmo 17.00
Šumperk – Olomouc 17.00
Benátky nad Jizerou – Beroun 17.00
Havířov – Vrchlabí 17.00
Dukla Jihlava – Ústí nad Labem 17.30
Třebíč – Chrudim 17.30
Hradec Králové – Tábor