Hodek se zlobil na fanoušky, přes média jim poslal vzkaz

25.10.2009 / Eva Streichsbierová

Dvě třetiny drželi jihlavští hokejisté v sobotním souboji 13. kola s Ústeckými Lvy krok, pak ale přišlo závěrečné dějství a bylo po nadějích. Dukla inkasovala v úvodu třetí dvacetiminutovky dva slepené góly, na které nedokázala zareagovat. Nakonec podlehla Severočechům 1:3. Kromě zklamání z výsledku ovládlo po zápase jihlavskou kabinu také rozhořčení z reakcí některých příznivců.

Bezprostředně po prohraném souboji dorazil mezi zástupce médií viditelně rozzlobený útočník Daniel Hodek a spustil: „Ještě než se začnete ptát, tak bych chtěl poděkovat fanouškům, že fandí, i když nám odskakují puky. Ale jsou tam někteří lidé, nevím, jestli to jsou taky fanoušci, kteří sedí za naší střídačkou a ti na nás řvali, že jsme idioti. Tak těm bych chtěl vzkázat – Co oni dokázali? Ať nám to přijdou říct do kabiny. To je všechno, děkuju,“ vysypal ze sebe a odešel.

Po čtyřiceti minutách hry bez gólového vyjádření jednoho či druhého týmu bylo jasné, že kdo se trefí jako první, zřejmě také vyhraje. A to se bezezbytku naplnilo. Bohužel pro domácí byli v tomto směru úspěšnější hokejisté Ústí nad Labem. „Poslední třetinu jsme nezvládli,“ povzdechl si brankář Dukly Milan Řehoř.

Ve 49. minutě vedli Severočeši 3:0 a zdálo se, že se bude opakovat situace ze středečního kola, v němž Jihlava právě tímto výsledkem prohrála v Chomutově. „Tam to byl ale trochu jiný zápas. V něm jsme hodně faulovali, dneska ne. Bohužel je to pořád o tom samém, dáváme málo gólů,“ pojmenoval současnou největší bolest Dukly odchovanec žďárského hokeje.

Ten se v sobotním duelu znovu pořádně zapotil, celkem na něj totiž soupeř vystřelil 46krát! Ale pozornost na sebe v jednu chvíli nestrhl pouze svými zákroky, po skončení druhé třetiny vyrazil směrem k rolbařům a bylo zcela evidentní, že nemá v plánu je chválit. „Nechávají kolem brány strašně moc vody, to je pak jak na sáňkách,“ zlobil se Řehoř. „Už jsem je na to upozorňoval několikrát. Přitom na třetí třetinu pak udělali led výborně, čímž jasně dokázali, že to umí.,“ dodal.

Už v pondělí čeká na jihlavské hokejisty další domácí vystoupení. 26. října v 17.30 hostí na Horáckém zimním stadionu havlíčkobrodské Rebely. „Musíme se z tohohle nepovedeného zápasu rychle otřepat, začít hrát srdcem a bojovat,“ měl jasno o receptu na úspěch v derby gólman Dukly.