Povedlo se mi ho dobře chytit, hlásil vítěz pěstního souboje

27.10.2009 / Eva Streichsbierová

Gól sice v derby s Havlíčkovým Brodem nedal, přesto se stal pro jihlavské fanoušky největším hrdinou. Čtyřiatřicet vteřin před koncem pondělního zápasu 14. kola se Ladislav Rytnauer pustil do pěstního souboje s brodským útočníkem Martinem Ondráčkem a svého soupeře rozhodně nešetřil. „Jo, myslím, že se mi to povedlo,“ smál se devětadvacetiletý hokejista.

Už chvilku předtím se do sebe oba „kohouti“ pustili slovně na střídačce. „Trochu jsme se kočkovali, to je pravda. Pořvávali jsme jeden na druhého,“ prozradil Rytnauer. „Takže jsem tušil, že k něčemu takovému dojde. Trenér Brodu ho pak evidentně poslal na mě, na pravé křídlo. Hned mi dal krosnu, ještě než padlo buly, a pak už to šlo rychle,“ dodal.

Do brodského forvarda se pustil hlava nehlava a brzy začal mít viditelnou převahu. Na první pohled to vypadalo, jakoby si snad před utkání pouštěl instruktážní film z boxerského prostředí. „Ne, to vůbec ne,“ odmítal se smíchem podobné úvahy jihlavský hokejista. „Prostě se mi ho povedlo dobře chytit. Myslím, že pro diváky to byla slušná bitka. Navíc jsme vyhráli, takže kompletní spokojenost,“ radoval se.

A hrdinou nebyl jenom pro domácí příznivce, ale také pro spoluhráče, kteří ho do kabiny vyprovázeli uznalým poklepáváním hokejek o mantinel. Skoro by se dalo očekávat, že pro něj bude mít vítězná bitka dozvuk v podobě nějakého finančního příspěvku do klubové pokladny. Nebo snad ne? „Asi ne. Já jsem totiž tak mírumilovný člověk, že se na něco podobného vůbec nepamatovalo,“ smál se Rytnauer.

Regionální derby mezi Jihlavou a havlíčkobrodskými Rebely má pokaždé pořádně vyhecovanou atmosféru. A tudíž ani pondělní duel nemohl být výjimkou. „Jo, takhle je to vždycky. Brodský trenér Novák to možná někdy hrotí až moc. Dělá třeba takové věci, jako po první třetině, kdy nechtěli nastoupit na led. Ale myslím, že fanouškům se to asi takhle vyhecovaný líbí. Podle mě se museli bavit,“ prohlásil Rytnauer.