Čachotský: Myslím si, že jsem odehrál už i lepší zápasy

06.11.2009 / Eva Streichsbierová

Po prohraném derby v Třebíči se omlouval jihlavským fanouškům. Sliboval, že v domácím souboji s Hradcem Králové udělá Dukla všechno proto, aby svoje selhání napravila. A plnění slibu si pak vzal také osobně na starost. K výhře 4:3 v utkání s Východočechy přispěl útočník Tomáš Čachotský dvěma góly a jednou asistencí. „Omluva po Třebíči byla myšlená za celý mančaft,“ hlásil sedmadvacetiletý hokejista. „I proto jsem moc rád, že nám zápas s Hradcem vyšel,“ dodal.

Začátek středečního domácího duelu byl ze strany Dukly parádní. Už po deseti minutách hry vedla 2:0. „Mohli jsme z toho mít pohodové utkání, odehrát ho v klidu. Bránit a občas z nějakého protiútoku přidat další gól,“ podělil se o představy Čachotský. „No jo, jenomže místo toho jsme za dvě minuty dostali dva góly. To je moc špatný,“ vrátil se do reality.

Do kabin odcházeli jihlavští hokejisté po úvodní dvacetiminutovce za nepříznivého stavu 2:3. A bylo jasné, že nic příjemného od svých trenérů během přestávky neuslyší. „Jo, dostali jsme trochu kartáč,“ přiznal čtvrtý nejproduktivnější hráč Dukly letošní sezony. „Naštěstí jsme pak zabrali a tři body zůstaly doma. To se počítá,“ oddechl si.

A misku vah překlopil na jihlavskou stranu právě on. Nejprve ve 23. minutě srovnal skóre na 3:3 a o dvanáct minut později zasadil Hradci další ránu. Výsledek 4:3 už potom zůstal na světelné tabuli až do konce. „Nic zvláštního, já jako střelec přece dávám góly furt,“ smál se Čachotský. „Dneska to bylo snadné, dvakrát jsem střílel do prázdné brány. Osobně si myslím, že jsem odehrál už i lepší zápasy, jenom mi to tam v nich nepadalo,“ dodal už se vší vážností.

V dalším prvoligovém kole pocestuje Dukla v sobotu 7. listopadu do Šumperku, kterému má z předchozího souboje co vracet. Na Horáckém zimním stadionu mu v letošním ročníku podlehla divokým výsledkem 5:6. „Doufám, že i tam posbíráme tři body. Potřebujeme už nějakou delší povedenou šňůru, abychom za sebou v tabulce udělali trošku díru. Takhle je to pořád jedna prohra – deváté místo, jedna výhra a jsme zase pátí,“ měl jasno jihlavský forvard.