Do Jihlavy přijede třetí tým tabulky

22.11.2009 / Pavel Zeman

Do třetice všeho dobrého se Dukla představí svým fanouškům na Horáckém zimním stadionu. V pondělí od 17:30 přivítá ve svém hájemství atraktivního soupeře z Hané. Do Jihlavy míří třetí tým prvoligové tabulky - HC Olomouc. Jihlavskou Duklu momentálně trápí velká marodka, na níž je hned 6 hráčů základní sestavy. „Jsou tady i mladí kluci. Proti Berounu hrál Polcar, který hrál velice dobře, a taky Posmyk. A teď proti Olomouci dostane šanci i Zeman,“ nastiňuje trenér Augusta způsob, jak vyzrát na rozsáhlou marodku.

V zápase proti Berounu se měl v sestavě objevit Jaroslav Mareš. Nakonec se ale hráč i trenéři shodli na tom, že lepší bude návrat neuspěchat a počkat, až bude útočník se zkušenostmi z Norska či Německa stoprocentně připravený naskočit zpět do zápasového rytmu. Nad jeho startem v pondělním zápase visí otazník.

Soupeř jihlavských hokejistů dokázal v probíhající sezóně posbírat 43 bodů a v poklidu hájí třetí místo. Sobotní duel mezi Olomoucí a Chomutovem byl přeložen na 6. prosince, a tak si olomoučtí hokejisté mohli užívat volné sobotní odpoledne. „Nemyslím si, že by to mělo nějaký vliv, že jsme mohli odpočívat a Jihlava ne. Dukla má zítra (neděle – pozn. autora) taky volno, takže ti hráči se dají určitě dohromady a odehrají dobré utkání,“ nechce nic podcenit kouč Hanáků Petr Fiala.

Právě jeho mohlo jihlavské publikum zahlédnout mezi diváky během zápasu s Berounem. Zkušený stratég je totiž zároveň hlavním trenérem juniorů, kteří ten stejný den odehráli v Jihlavě zápas. A tak se rozhodl zůstat na Vysočině o pár hodin déle, aby mohl pozorovat hru příštího soupeře. „Dukla hrála bojovně, tak jak hraje vždycky doma. K tomu podal dobrej výkon brankář Řehoř,“ složil pochvalu domácím hráčům bývalý jihlavský lodivod.

Před pěti sezónami dovedl společně s Petrem Vlkem Duklu zpět mezi extraligovou smetánku. I tehdy byl kapitánem jihlavské lodi Oldřich Bakus, který je nyní s rukou v sádře vyřazen z prvoligových bojů. „Co jsem sledoval, tak Radek Hubáček ho docela dokázal nahradit pohybem. Víte jeden, dva zápasy Olda chybět nebude, to se projeví až za delší dobu,“ předpověděl kouč, který příští rok oslaví 50. narozeniny.

Bez většího zájmu médií přišel do Jihlavy neznámý mladíček Jan Stránský. Svými výkony ale upoutal pozornost hned v prvních dvou zápasech, do kterých zasáhl. Devatenáctiletému útočníkovi předpovídají odborníci velkou kariéru. On sám však působí skromně.

Od zápasu s Olomoucí očekává bitvu jako řemen: „Co vím, tak i olomoucký dorost a juniorka podávají dobré výkony. Olomouc bude určitě těžkým soupeřem. Jsou třetí v tabulce. Hrají důrazný hokej, jdou tvrdě do těla, takže čekám vyrovnaný zajímavý zápas,“ poslal Stránský na závěr pozvánku všem fanouškům dobrého hokeje.

Ostatní zápasy 23.kola: 17:30 SK Horácká Slavia Třebíč - HC Havířov Panthers, KLH Chomutov - Hockey Club Tábor, Orli Znojmo - HC Chrudim, 18:00 Salith Šumperk - HC Slovan Ústečtí Lvi, HC VCES Hradec Králové - HC Benátky nad Jizerou, SK Kadaň - HC Vrchlabí, HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Berounští Medvědi.


 
 JIHL - OLO 7:3 (3.2.2007) OLO - JIH 10:2 (28.1.2009)
Oldřich Bakus (30) Martin Davídek (12+8)
 Oldřich Bakus (13) Martin Davídek (12)
 Tomáš Čachotský (17) Milan Ministr (12)
 
V minulé sezóně se ve 3 z celkových 4 vzájemných zápasů dokázal střelecky prosadit Oldřich Bakus.
Olomouc je třetí v celkové tabulce 1.ligy, ale i v tabulce venkovních zápasů.
 Vzájemné souboje vidělo v minulé sezóně celkem 4728 diváků.