2:3p
(0:2, 1:0, 1:0 - 0:1)

Dukla stáhla dvougólovou ztrátu, v prodloužení urvali výhru Kohouti

23.11.2009 / Petr Sedlák

Jihlavští hokejisté sice prohrávali s Olomoucí po první třetině o dvě branky, pak se ale zvedli a dokázali díky výstavním trefám Pavla Staňka a Daniela Hodka srovnat a dovést utkání do prodloužení. V něm rozhodli o svém vítězství hosté v početní převaze. Dukla tak získala bod za porážku 2:3.

Fotografie ze zápasu najdete zde
23.11.2009 17:30, 1. liga ČR - 23. kolo

HC Dukla Jihlava

Řehoř - Ficenc, Malena, Staněk P., Dobrovolný, Takáč, Posmyk - Čachotský, Hubáček, Hodek - Rytnauer, Dušátko, Bezděk - Suk, Mareš, Man - Polcar, Zeman, Hrbatý - Vysloužil
2

HC Olomouc

Žigárdy - Janáček, Mikel, Bartoň, Ondrušek, Lhotský, Nedbálek, Staněk R. - Tomajko, Ministr, Davídek - Korhoň, Kucharczyk, Polodna - Černý, Mikšan, Brančík - Čuřík, Zbořil, Haluza
3
Branky a nahrávky: 34. Staněk (Čachotský, Zeman), 42. Hodek (Malena, Hubáček) - 11. Černý (Mikšan), 13. Polodna (Kucharczyk, Korhoň), 64. Polodna (Davídek). Rozhodčí: Jílek - Beneš, Štofa. Vyloučení: 4:7. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1243. Střely na branku: 26:30. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.

Průběh utkání

První větší příležitost se naskytla domácím, když v 10. minutě nebezpečně pálil Takáč. Domácí hráči si vytvořili tlak hned na úvod zápasu. Úvodní gól však padl za záda Řehoře. V 11. minutě se z mezikruží trefil po přihrávce Mikšana olomoucký Michal Černý0:1. O dvě minuty později se pak z bezprostřední blízkosti při přesilovce trefil Radim Kucharczyk a hostující Olomouc tak měla již dvougólový náskok – 0:2.

Úvodní minuty druhé třetiny opět patřily jihlavské Dukle, která oproti první třetině dokázala tlak přetavit v branku. Ve 34. minutě se prosadil Pavel Staněk, který těžil z výborné nahrávky Čachotského. Přesnou trefou do horního rohu Žigárdyho klece snížil na 1:2. Během prostřední třetiny již žádná branka nepadla a rozhodnout tak muselo třetí dějství. Vyrovnání přišlo ve 42. minutě. Od modré se přesnou trefou prosadil Daniel Hodek2:2.

Hra se poté přelévala od jedné branky ke druhé a na obou stranách mohli diváci vidět několik šancí s nepřesnou koncovkou. Ke konci třetiny se hrál hokej poněkud tvrdšího rázu a přibývalo osobních soubojů. Základní hrací doba nerozhodla o finálním výsledku zápasu, a tak se zápas plynule přesunul do prodloužení.

Ve čtvrté minutě prodloužení hráli hosté přesilovou hru, když na trestné lavici pykal Jaroslav Mareš. Kombinaci olomouckých hokejistů zakončil Petr Polodna, jemuž se povedlo se štěstím propálit Řehoře - 2:3. Pohlednému utkání přihlíželo v ochozech 1243 diváků. Jihlavští hokejisté získali díky brankám Staňka a Hodka zasloužený bod. Výsledný součet bodů po třech domácích utkáních za sebou je sedm z devíti.

Ohlasy trenérů

Petr Vlk (trenér Olomouce): ,,Úvod zápasu z naší strany, co se pohybu týče, rozhodně nebyl takový, jaký jsme si představovali. Potom se to zlepšilo a my jsme se dostali do dvougólového vedení. Musím uznat, že Jihlava bojovala. Naši hráči v určitých okamžicích neměli klid na hokejkách, což se projevilo při šancích, které jsme si vytvořili. Jihlava hrála dobře, šli po vyrovnání a to se jim podařilo. Určitě náš výkon nebyl takový, jaký bychom si úplně představovali.“
Roman Mejzlík (trenér Jihlavy): ,,Nám docela vyšel začátek utkání. Měli jsme několik akcí, z kterých jsme mohli dát gól, bohužel jsme dva góly inkasovali. Nebylo vůbec jednoduché to mužstvo, které je plné zranění a nemocí, zvednout, ale hráči věřili tomu, že ten gól dáme. Kontaktní branku jsme dali a potom jsme při přesilovce pět na tři vyrovnali. Myslím, že jsme bojovali a chvályhodný bod jsme urvali. Bohužel při faulu v prodloužení následuje přesilovka, kterou Olomouc měla na to využít. My jsme rádi za ten bod. Hráči bojovali a uhráli bod, za což jim patří náš dík.“

Fotogalerie utkání

Fotogalerie