Dukla cestuje do Tábora s novým hlavním trenérem

24.11.2009 / Pavel Zeman

Hokejisté Dukly Jihlava si po třech domácích zápasech znovu vyzkouší roli hostujícího týmu. V zápase 24. kola se ve středu od 18:00 představí divákům v Táboře. V pozici hlavního trenéra si odbude premiéru Roman Mejzlík, kterému bude dělat asistenta Patrik Augusta. Přestože výměna trenérů přišla nečekaně jako blesk z nebe bez mráčku, jihlavští hokejisté si s tím moc starostí nedělají. „Ať tady bude Augusta, nebo Mejzlík, tak my musíme hrát pořád stejně. Ono se toho moc nemění. Roman tady s námi byl celou dobu, takže známe jeho metody,“ potvrzuje Ladislav Rytnauer.

Změna obsazení trenérského křesla rozhodně není jedinou novinkou posledních dnů. Dá se říct, že Jihlava posiluje, kde se dá. Příchody Dušátka, Pituleho nebo Haluzy mají pomoci zacelit díry v jihlavské sestavě způsobené rozsáhlou marodkou. „Ale třeba to přinese i oživení do toho týmu a já doufám, že to bude ku prospěchu věci,“ přidává svůj názor Rytnauer.

V 9. kole se oba soupeři utkali na Horáckém zimním stadionu. A právě zkušený jihlavský útočník přispěl svou trefou k vysokému vítězství 6:2. O osudu utkání tehdy rozhodla druhá třetina, kterou Dukla vyhrála 5:0. Podobně hladký průběh se ale od středečního zápasu očekávat nedá. „Tábor určitě podá kvalitnější výkon. Doma hraje dobře a dělá tam taky většinu bodů,“ prokazuje Rytnauer znalosti statistických údajů. Táborští hokejisté získali na svém ledě 17 z celkových 26 bodů.

Svěřenci kouče Pařízka zaváhali z posledních 5 duelů na vlastním stadionu pouze v jednom případě, a to když podlehli Olomouci 1:4. Do týmu nováčka 1.ligy navíc před pár dny přišel ze slovenské Skalice kanonýr Milan Kostourek. „Všichni čekáme těžké utkání, takže se na to musíme pořádně připravit. Po těch třech zápasech doma, kde jsme splnili povinnost a urvali docela dost bodů, panuje spokojenost. Takže v tom snad budeme pokračovat,“ přeje si útočník s číslem 63.

Optimistická nálada panuje i u nově vzniklé trenérské dvojice Roman Mejzlík – Patrik Augusta. „V Táboře se nehraje snadno. Oni mají dobré fanoušky, kteří to dokážou vyhecovat, takže nás rozhodně nečeká jednoduchý zápas. My tam ale jedeme s jednoznačným cílem – potvrdit zisk bodů z předchozích zápasů,“ hlásá Augusta.

Ostatní zápasy 24. kola: 17:30 HC Havířov Panthers - HC VCES Hradec Králové, HC Benátky nad Jizerou - Salith Šumperk, 18:00 HC Slovan Ústečtí Lvi - Orli Znojmo, HC Chrudim - KLH Chomutov, Hockey Club Tábor - HC Dukla Jihlava, HC Olomouc - HC Rebel Havlíčkův Brod, HC Berounští Medvědi - SK Kadaň, HC Vrchlabí - SK Horácká Slavia Třebíč.


 
-  JIH - TÁB 6:2 (10.10.2009)
Zdeněk Šperger (5+9) Oldřich Bakus (13+17)
David Nedorost (7)  Oldřich Bakus (13)
Zdeněk Šperger (9)  Tomáš Čachotský (18)
 
 Tábor inkasoval v domácích zápasech 32 branek. Hůř je na tom pouze Třebíč, Šumperk a Vrchlabí.
V sestavě táborských hokejistů najdeme dva jihlavské odchovance - Ivana a Aleše Padělka.
V minulém zápase s Táborem řádil Oldřich Bakus, který zaznamenal hattrick.