Nové koště vymetlo z Tábora dva body

26.11.2009 / Pavel Zeman

Trenér Roman Mejzlík má za sebou vítěznou premiéru ve funkci hlavního trenéra jihlavské Dukly. Jeho svěřenci potvrdili dobrou formu z posledních zápasů a na půdě prvoligového nováčka z Tábora vybojovali dva cenné body. „Odehráli jsme zápas s velice kvalitním soupeřem. Byl to bojovný výkon, podpořený vynikajícím výkonem Milana Řehoře,“ zhodnotil novopečený hlavní trenér náročné utkání.

Začátek střetnutí si asi jihlavští hokejisté představovali poněkud jinak. Už ve 3. minutě proměnil trestné střílení Luboš Rob a dostal tím domácí do vedení. „Té brance předcházela hrubá chyba ve středním pásmu, a nás to trochu srazilo dolů,“ přiznal Mejzlík.

Ne na dlouho. O 8 minut později vyrovnal střeleckou fazónou oplývající Pavel Staněk. „Radek Hubáček vyhrál buly. Já jsem chvilku čekal, abych se dostal do správné pozice. Pak už stačilo jen vystřelit a spadlo to tam,“ popisuje svůj třetí gól ve třetím zápase.

Vyrovnaný stav vydržel až do poloviny zápasu, kdy domácím vrátil vedení Ivan Padělek. Ale hosté byli středeční podvečer nezničitelní. Podruhé v zápase se jim podařilo srovnat krok zásluhou Čachotského. Po 60. minutách měla obě mužstva k výhře stejně daleko. Prodloužení rozzuzlení nepřineslo. Rozhodnutí, o tom, kdo bude o jeden bod šťastnější, padlo až v samostatných nájezdech. Rytnauer, Hodek i Čachotský proměnili, a tak se slavilo v kabině hostů.

„Tábor na tom byl dobře bruslařsky. Dobře nás napadali, což nám dělalo problémy. A určitě to taky byl zápas náročný na psychiku. Museli jsme dvakrát dotahovat. V nájezdech pak kluci všechno proměnili a vyhráli jsme. Ale to, že se nám povedlo několikrát se vrátit do zápasu, svědčí také o velké vnitřní síle mančaftu,“ tvrdí obránce, jemuž by nynější střeleckou pohodu mohl závidět kdejaký útočník.

Spolu s Jiřím Dobrovolným vytvořil Pavel Staněk jednu z nejspolehlivějších obranných dvojic, která si plní své defenzivní úkoly a vydatně stíhá podporovat i útok. „My jsme měli ze začátku sezóny trochu problémy v obraně. Zkusili jsme tyhle dva kluky dát dohromady a musím říct, že to byl dobrý tah. Oba dva teď hrají opravdu dobře,“ pochválil Mejzlík zkušené duo.

Staňkův parťák Dobrovolný ale nebude na Tábor vzpomínat rád. Design jeho obličeje poupravil nedovoleným způsobem jeden z táborských útočníků. „Dostal tam hokejkou do tváře. Možná bude mít nějaký vážnější problém s lícní kostí, ale to ukáže až vyšetření. Jirka však dokázal, že je nejen skvělý hráč, ale i člověk. Řekl nám, že udělá všechno proto, aby mohl hrát. Jeho přístup k tomuhle mužstvu je skvělý. Klidně prý nastoupí i s košíkem,“ poodhalil jihlavský lodivod Dobrovolného oddanost k hokeji.

Zdá se, že v Dukle všechno klape tak, jak by mělo. Trenéři si pochvalují nasazení hráčů, a ti na oplátku dokáží ocenit jejich přístup. „Roman Mejzlík s Patrikem Augustou ten jejich první zápas zvládli skvěle. Po celou dobu jsme cítili jejich podporu. Neustále nás povzbuzovali a hecovali,“ nemohl si Staněk vynachválit nově složenou trenérskou dvojici, která do prvoligových bojů vykročila správnou nohou.