Dukla se chystá potrápit favorita první ligy

04.12.2009 / Pavel Zeman

Do Jihlavy přijíždí na Mikuláše favorit celé 1. ligy, KLH Chomutov. Podaří se jihlavským hokejistům vyprovodit soupeře ze severu Čech bohatou brankovou nadílkou? Svěřenci trenéra Mejzlíka slibují pekelné nasazení a ďábelské tempo. Pomozte svými hlasivkami pořádně zatopit v jihlavském kotli. Utkání začíná na Horáckém zimním stadionu v sobotu 5. prosince od 17:30.

Jihlava se v tichosti přibližuje ke třetímu místu. Na Olomouc i Hradec Králové ztrácí pouhých 5 bodů. „Na tohle my vůbec nekoukáme. Naším cílem je jít do každého zápasu s tím, že ho jdeme vyhrát. Teď se plně soustředíme na zápas s Chomutovem,“ tvrdí Patrik Augusta.

Pokud bychom vzhlédli až těsně pod vrchol prvoligové tabulky, narazili bychom na soupeře jihlavského týmu. Chomutovští jen třikrát poznali, jaké to je, odejít z ledu po 60 minutách s poraženeckou náladou, a druhým místem jasně potvrzují předsezónní extraligové ambice. „Chomutov je nepochybně jeden z nejkvalitnějších týmů první ligy. My doufáme, že přiláká hodně fanoušků a zápas bude mít dobrou atmosféru,“ těší se asistent hlavního trenéra.

Marodka, která se usídlila v jihlavském kádru, se zatím nechystá k odchodu. Počet zraněných hráčů Dukly bychom nespočítali ani na prstech jedné ruky. „Právě proto budeme spokojeni každým bodem, který urveme. Kluci se v posledních zápasech ale semkli a bojovali. Máme na to, bychom s Chomutovem sehráli dobrý zápas,“ nebojí se Augusta kvalitního soupeře.

Jihlava se chystá přerušit šňůru 4 zápasů, ve kterých muselo rozhodnout až prodloužení či samostatné nájezdy. Zapracovat chtějí Jihlavští i na zvýšení střelecké produktivity. „V tréninku jsme se hodně zaměřili na střelbu. Ale zápas je o něčem jiném. Tam je to o individuální schopnosti každého hráče,“ vysvětluje Augusta nepříliš lichotivou bilanci 17 vstřelených branek z posledních 8 utkání.

V chomutovském dresu se o střílení gólů stará elitní komando ve složení Duda – Kraft – Procházka. Dohromady tito tři borci nastříleli přesně třetinu všech chomutovských gólů. „Žádnou osobní obranu na ně ale nechystáme,“ prozrazuje asistent trenéra.


 
JIH - CHM 7:1 (28.2.2004) CHM - JIH 12:3 (13.1.2007)
Oldřich Bakus (13+17) Radek Duda (13+16)
 Daniel Hodek (13) Radek Duda (13)
 Tomáš Čachotský (19) Milan Kraft (16)
 
Chomutovský útočník Petr Jíra vede s 16 plusovými body tabulku pravdy celé 1.ligy.
Oba soupeři se v loňské sezóně střetli celkem osmkrát.
Jihlava je čtvrtá v tabulce domácích zápasů.