Obere Dukla o body dalšího favorita 1.ligy?

08.12.2009 / Pavel Zeman

Jihlavští hokejisté prožívají nejlepší období v sezóně. Zápas s Chomutovem byl už sedmý v řadě, ve kterém získali alespoň jeden bod. Navázat na dobré výkony se pokusí na ledě ústeckých Lvů, odkud si zatím odvezlo body jen Znojmo. Zápas 28. kola začíná ve Zlatopramen aréně ve středu 9. prosince od 18:00.

Severočeši suverénně vévodí prvoligové tabulce. Na druhý Chomutov mají náskok 8 bodů. Jejich chloubou je obrana. Průměr necelých dvou inkasovaných branek na zápas dělá z Ústí nad Labem nejlépe bránící tým soutěže.

Ani jihlavská Dukla si však nemusí směrem dozadu zoufat. V brance má totiž jistotu v podobě Milana Řehoře. Jeho statistika za posledních sedm kol hovoří jasnou řečí. Musel čelit celkem 242 střelám a pouze 14 z nich skončilo za jeho zády.

V letošní sezóně odchytal 22 zápasů a úspěšnost zákroků 93,14% mu může závidět i leckterý extraligový gólman. Větší úspěšnost zákroků má v nejvyšší soutěži pouze vítkovický Jakub Štěpánek, a to o 0,01%.

Další výraznou oporou posledních dní je Tomáš Čachotský. Zdá se tedy, že Dukla našla náhradu za zraněného špílmachra Bakuse ve vlastních řadách. Čachotský se díky skvělé střelecké formě vypracoval na 1. místo kanadského bodování 1.ligy.

„Přitom se necítím vůbec dobře,“ tvrdí sedmadvacetiletý útočník. „Máme tu v kabině nějakej bacil a já se cítím opravdu špatně. Snažím se to vyležet,“ prozrazuje s posmutnělým výrazem.

V prvním vzájemném utkání ústeckých Lvů a jihlavské Dukly se na Horáckém zimní stadionu z vítězství 3:1 radovali hosté. Rozjetá Dukla tedy má rozhodně co oplácet. Povede se jí po Chomutovu zaskočit i druhého žhavého kandidáta na postup do extraligy?


 
 
UNL - JIH 8:1 (15.11.2008)  JIH - UNL 9:1 (24.1.2001)
Rok Pajič (12+10) Tomáš Čachotský (13+19)
Rok Pajič (12) Daniel Hodek (13)
Jan Alinč (14) Tomáš Čachotský (19)
 
Ústecký forvard Zbyněk Sklenička je se 71 trestnými minutami druhý v tabulce nejtrestanějších hráčů.
V minulé sezóně se Jihlava z Ústí vracela dvakrát s prázdnou - s hrozivým skóre 3:15.
V základní hrací době ještě Ústí nenašlo v domácím zápase přemožitele.