Jihlavský brankář vytvořil nový rekord sezóny

12.12.2009 / Pavel Zeman

Co minuta, to zákrok. Gólman jihlavské Dukly se v zápase proti suverénovi první ligy pořádně zapotil. Ústečtí hokejisté na něj vyslali celkem 62 střel! Žádný jiný gólman nemusel v této sezóně čelit tolika pokusům. Milan Řehoř tím překonal dosavadní rekord znojemského Horčičky, který byl v zápase s Benátkami zasypán 59 střelami. „Bohužel teď mám myšlenky úplně někde jinde. Byl jsem u doktora a mám angínu, takže si minimálně týden poležím,“ smutní nový rekordman.

V sobotním zápase proti Havlíčkovu Brodu tedy v brance nastoupí Marek Benda. Kolega Řehoř mu posledními výkony nastavil laťku hodně vysoko. Úspěšnost zákroků neklesá pod hranici 93 %. V letošní sezóně si připsal 804 zákroků, což z něj dělá třetího nejzaměstnanějšího brankáře 1.ligy. „Statistiky si samozřejmě sleduju. Dokud je ta úspěšnost nad hranicí 90%, tak je to výborný,“ těší Řehoře.

Zápas v Ústí nad Labem jihlavským hokejistům prostě a jednoduše nesedl. Poměr střel 62:25 ve prospěch soupeře hovoří jasnou řečí. „Ústí má velice kvalitní tým. Nevím, čím to je, ale oni nás tam vždycky zavřou a vyvíjejí na nás neskutečný tlak,“ ocenil sympatický gólman kvalitu vedoucího celku první ligy.

Smutný hrdina utkání v polsedních minutách duelu zlostí mrštil vyrážečkou o led. „Dali jsme na 2:4 a vypadalo to, že to ještě zdramatizujeme. Jenže jsme zapomněli bránit, nikomu se nechtělo dozadu. Dostali jsme hodně laciný gól na 2:5 a bylo hotovo,“ čertil se.

Za svůj téměř nadlidský výkon v brankovišti však Řehoř zaslouží uznání i přes porážku svého týmu. A jaký je recept na to, stát se jedním z nejlepších brankářů 1.ligy? To ví Milan Řehoř naprosto jistě. „Je to jednoduché – stačí mít Petra Jaroše," posílá na závěr kompliment trenérovi jihlavských gólmanů.