Repete - Dukla změří síly s Kadaní

15.12.2009 / Pavel Zeman

Jihlavské hokejisty čeká znovu souboj s Kadaní. Možnost oplatit pondělní porážku 1:2 budou mít svěřenci trenéra Mejzlíka ve středu 16. prosince, kdy zajíždí na sever Čech. Utkání 31. kola začíná na zimním stadionu v Kadani v 18:00.

Pátá příčka v tabulce přisoudila Dukle ta mužstva, která se po 30. kolech nacházela na sudé příčce. Jihlavští fanoušci se tak můžou těšit na souboje s Třebíčí, Znojmem nebo Chomutovem. „Je jasné, že ta utkání třeba s Třebíčí nebo se Znojmem mají svoji váhu. My jsme před zápasem s Kadaní nijak nekalkulovali. Chtěli jsme vyhrát a koho v té nadstavbě dostaneme, na tom tolik nezáleží. Čeká nás hodně zápasů ve strašně málo dnech, takže není čas se zabývat tím, na koho narazíme nebo komu se vyhneme,“ říká Roman Mejzlík.

Dvanáctá Kadaň se v pondělí na Horáckém zimním stadionu prezentovala soustředěným výkonem. Jihlava našla recept na překonání skvělého Kamila Jariny až v poslední minutě. Určitě je tedy co zlepšovat. „Kadaň v posledních zápasech bodovala, takže určitě svou kvalitu má. Je posílená o hráče z Chomutova. Čekáme opět spoustu soubojů o střední pásmo. Minule jsme se nedokázali prosadit přes jejich urputnou obranu, takže musíme hlavně zlepšit souboje 1 na 1,“ tuší jihlavský trenér.

Jihlavští se budou muset obejít bez služeb útočníka Radka Hubáčka, který se vrátil do Vrchlabí. Navrátilec Jiří Hanzal ale do zítřejšího duelu s největší pravděpodobností nezasáhne. „Po odchodu Hubáčka jsme hledali nějaké varianty a Jirka Hanzal v ní zatím není,“ prozrazuje dvaačtyřicetiletý stratég.

Čachotského s Hodkem by měl po odchodu Hubáčka v první formaci doplnit Ladislav Rytnauer. „Centra bude hrát Tomáš Čachotský. Se všemi jsme to probírali. Jsou to zkušení hráči, takže si s tím určitě poradí. Od Ládi si hlavně slibujeme velký přínos v přesilovkách,“ přeje si Mejzlík.

Ostatní zápasy 31. kola: 17:30 KLH Chomutov - HC Havířov Panthers, SK Horácká Slavia Třebíč - HC Berounští Medvědi, Orli Znojmo - HC Rebel Havlíčkův Brod, 18:00 HC VCES Hradec Králové - HC Benátky nad Jizerou, HC Vrchlabí - HC Chrudim, HC Tábor - HC Olomouc, Salith Šumperk - HC Slovan Ústečtí Lvi.