Opravdu povedené utkání, radoval se trenér Mejzlík

17.12.2009 / Pavel Zeman

Odplata vyšla na výbornou. Jihlavští hokejisté vrátili Kadani porážku z pondělního utkání na Horáckém zimní stadionu a po zásluze si odvezli všechny tři body za vítězství 4:1. „Do utkání jsme vstoupili velice dobře. Nepustili jsme ze začátku soupeře k puku a hráli jsme aktivně. Zbytečnými vyloučeními jsme sice soupeře zvedli, ale jinak jsme takticky hráli opravdu skvěle. Z naší strany to bylo opravdu povedené utkání,“ liboval si po zápase trenér Mejzlík.

Důležité bylo, že na rozdíl od pondělního střetnutí dokázala vstřelit branku jako první Jihlava. V 18. minutě ji do vedení poslal Tomáš Ficenc. „To byl rozhodující moment. Hráli jsme pak ze zabezpečené obrany a soupeře k ničemu nepustili,“ uznal jihlavský kouč.

Ještě než sudí Lacina vhodil znovu puk na hrací plochu, vyfasoval jihlavský kapitán Daniel Hodek desetiminutový trest za nesportovní chování. „Už dříve po střele Ládi Rytnauera propadl brankáři puk a hráči mysleli, že to byl gól. Od té doby byli hráči trochu podráždění. Po brance Tomáše Ficence se jsme poslali Dana, aby se rozhodčího zeptal, zda už opravdu vypršelo vyloučení domácího hráče. (Dukla hrála přesilovku 5 na 3. Branka podle oficiálního zápisu o utkání padla vteřinu po návratu prvního vyloučeného hráče na led, takže se dál pokračovalo 5 na 5 - pozn. autora) Jenže sudí se s ním odmítl bavit. Řekl mu, že chce vhazovat a Dan je tím pádem šestým hráčem na ledě, a tak mu dal desítku,“ vysvětlil Mejzlík zajímavou situaci.

Díky dalším brankám Stránského a Rytnauera vedla Dukla 4:0. „Jsme rádi, že z Plzně přijel Stránský. Ten domácí obranu pořádně rozhýbal. Společně s Haluzou a Marešem odehrál vynikající zápas,“ chválí mladého útočníka.

Zápasy s Kadaní většinou nenabídnou divákovi oku lahodící hokej. Hra je plná soubojů o střední pásmo a šance se nerodí lehce. Nejinak tomu bylo i ve středu. „Hokej byl podobný tomu, jaký se tady hrál v pondělí. Jen jsme dali víc gólů. Přišlo mi to, že jsme měli více sil. Dokázali jsme se dostat přes jejich obranu,“ těší Mejzlíka.

Ze zápasu odstoupil v první třetině Rostislav Malena. S jeho zdravotním stavem to nevypadá vůbec dobře. „Musel odstoupit ze zápasu. Má nějaké vážnější zranění ramene. Dnes jde na vyšetření. Takže uvidíme, ale nevypadá to s ním vůbec dobře,“ lituje ztráty zkušeného zadáka.

Dlouho to vypadalo, že poprvé v sezóně udrží strážce jihlavské svatyně čistý štít. Marka Bendu dělilo od vychytané nuly přesně 141 vteřin, když ho překonal Jiří Charousek. „Marek podal opět velice solidní výkon. Nás mrzí, že jsme mu v závěru k té nule nepomohli,“ uzavírá hodnocení.