Duklu porazili její bývalí hráči

20.12.2009 / Pavel Zeman

Byl to jejich večer. Znojemští hokejisté, kteří dříve nastupovali v barvách jihlavské Dukly, potopili svého bývalého chlebodárce. Dvě branky pro své spoluhráče připravil Tomáš Hradecký, jenž v Dukle strávil dvě předchozí sezóny. Po jedné asistenci si připsali hráči, kteří před pěti lety dovedli Jihlavu do extraligy - Marian Morava a Tomáš Kolafa. Hvězdou večera se stal dvougólový střelec Petr Štrach.

„Nechtěli jsme to s klukama nějak přemotivovat. Příliš motivace někdy škodí, takže jsme se na to chystali jako na každý jiný zápas a nijak extrémně to neřešili,“ zachoval chladnou hlavu a klidnou mysl jinak emotivní obránce, který byl před začátkem ligy uvolněn do Znojma na roční hostování.

Šestadvacetiletý zadák otevřel skóre už po 56 vteřinách hry. „Tam mě výborně našel Tomáš Hradecký. Já si sjel mezi kruhy a hned z první jsem to zkusil k tyči. Jsem rád, že to tam spadlo,“ těšilo Štracha.

„Vstoupili jsme do zápasu lépe než Jihlava. Hned první šance, které jsme měli, jsme nekompromisně proměnili, a to rozhodlo celý zápas,“ připomněl zlomový moment utkání. Na rychlé tříbrankové vedení znojemských Orlů domácí odpověď už nenašli. „Kontrolovali jsme celý zápas až do poslední minuty. Jihlavě jsme vůbec nedali šanci,“ poukázal na to, kdo byl pánem na hřišti.

To, že se o vítězi rozhodne už po čtyřech minutách hry, asi očekával ze znojemského tábora jen ten největší optimista. Jinými slovy, znojemský trenér Jan Neliba. „Byli jsme na zápas dobře připravení. Trenér nás hecoval a už před utkáním říkal, že rozhodne začátek. No, jak je vidět, měl pravdu,“ chválil Štrach skvělý odhad svého kouče.

V týmu z Vysočiny má hokejista, který nějakou dobu zastával v jihlavském kádru funkci kapitána, stále spoustu kamarádů. K těm největším patří brankář Milan Řehoř, kterého Štrach v 26. minutě překonal. „Po zápase jsme se tomu zasmáli. Ale jako vždycky si spíš dělal Milan srandu ze mě, protože jsem tam měl ještě šanci a on mě vychytal,“ smál se sympatický obránce.