Vánoční přestávka končí, první liga nabízí derby s Třebíčí

27.12.2009 / Pavel Zeman

Vánoční svátky, kde vládl klid a pohoda, se nachýlily ke konci. Prvoligový kolotoč se znovu roztáčí. Jihlavskou Duklu čeká náročný souboj s Horáckou Slavií Třebíč. Dukla by svému soupeři chtěla oplatit porážku z konce října, kdy na třebíčském zimním stadionu prohrála 2:5. Jestli se jí to povede se dozvíme v pondělí 28. prosince. Utkání 34. kola začíná na Horáckém zimním stadionu od 17:30.

Poslední dny se často hovoří o odchodu Milana Řehoře do ruského klubu Mečel Čaljabinsk. Proti Třebíči však bude pětadvacetiletý gólman jihlavským trenérům k dispozici. „Uvidíme zítra po rozbruslení, kdo bude chytat. Každopádně Milan může do branky nastoupit,“ ujišťuje Patrik Augusta.

Sestava Dukly by neměla doznat razantnějších změn. Ani návrat kapitána Bakuse na ledovou plochu zatím není otázkou nejbližších dní. „Olda půjde na kontrolu až po Novém roce,“ posílá Augusta nepříjemnou zprávu jihlavským fanouškům.

V posledním utkání mužstev z Vysočiny zařídil výhru Horácké Slavie hattrickem v první třetině David Dolníček. Podobný začátek nechtějí Jihlavané v žádném případě opakovat. „Nemůžeme si je nechat hned ze začátku utéct. Hrajeme doma, takže se jim pokusíme vnuknout náš styl hry,“ nebojí se jihlavský trenér soupeře.

Minulé kolo Třebíči nevyšlo. Zatímco jihlavští hokejisté si přivezli tři body z Vrchlabí, Slavia podlehla Havlíčkovu Brodu 0:2. „Ta prohra na ně nějaký velký vliv mít nebude,“ myslí si Mejzlíkův asistent. „Třebíč podává dlouhodobě kvalitní výkony bez větších výkyvů, takže nás nečeká jednoduchý zápas,“ ví Augusta.

Oba týmy mají stejný počet bodů a v tabulce se dělí o pátou příčku. V případě vítězství mohou dokonce poskočit na čtvrtou příčku, kterou hají s jednobodovým náskokem Hradec Králové. „Samozřejmě že nějakým způsobem tu tabulku sledujeme, ale nechceme, aby nás to nějak ovlivňovalo. Nemám cenu se koukat moc dopředu. Musíme v každém zápase udělat co nejvíce bodů,“ hlásá syn bývalého trenéra české reprezentace Josefa Augusty.

Ostatní zápasy 34. kola: 17:30 HC Havířov Panthers - SK Kadaň, HC Benátky nad Jizerou - Hockey Club Tábor, 18:00 HC Chrusim - KLH Chomutov, HC Rebel Havlíčkův Brod - HC VCES Hradec Králové, HC Olomouc - HC Vrchlabí, HC Slovan Ústečtí Lvi - Orli Znojmo, HC Berounští Medvědi - Salith Šumperk.

JIH - TRE 7:2 (12.9.2009) TRE - JIH 10:1 (9.2.2002)
Tomáš Čachotský (14+22) Lukáš Nahodil (14+24)
Daniel Hodek (16) Lukáš Nahodil (14)
Tomáš Čachotský (22) Lukáš Nahodil (24)
V tabulce posledních 10 zápasů je Třebíč se sedmi výhrami na prvním místě.
Třebíčský útočník Nahodil je zároveň nejproduktivnějším mužem celé ligy.
Od října 2007 vítězí v derby vždy domácí tým.