Venku se Dukle daří. Potvrdí to v Hradci?

29.12.2009 / Pavel Zeman

Pět výher – taková je bilance z posledních šesti venkovních utkání jihlavské Dukly. V nastoleném scénáři skvělých výkonů z cizích kluziští hodlají jihlavští hokejisté pokračovat i v Hradci Králové. „Musíme vycházet z dobré defenzívy. Je tam celkem velké hřiště a oni mají šikovné hráče, kteří jsou na to zvyklí,“ upozorňuje Patrik Augusta. Utkání 35. kola začíná ve středu 30. prosince od 18:00.

Na Hradec Jihlava umí zahrát. V letošní sezóně s ním ve dvou zápasech neztratila ani jeden bod. Asistent trenéra Mejzlíka ale dobře ví, že přijet s čistě ofenzívní taktikou na led čtvrtého nejlepšího týmu první ligy, by znamenalo obrovský risk, který by se mohl krutě vymstít. „Je to tak. Musíme si počkat na jejich chyby a ty pak potrestat. Něco jako ve Vrchlabí,“ připomněl vítězství 3:1 z předvánočně naladěných Krkonoš.

Největší slabinou jihlavského týmu jsou v posledních zápasech první třetiny. Nástup do utkání se nevydařil proti Znojmu, Vrchlabí ani proti Třebíči. „Hráči musí být připraveni na ten zápas od první minuty. Je to v jejich hlavách. Pořád jim to říkáme. Musíme to zlepšit,“ říká Augusta.

Citelné ztráty zaznamenala jihlavská obrana. Po zranění Rostislava Maleny nenastoupil do derby s Třebíčí ani Jiří Dobrovolný. V jeho případě však nešlo o zdravotní újmu. „Jirku nám nepustila Plzeň. Jestli v Hradci nastoupí, to se dozvíme až v úterý večer po zápase Plzně,“ vysvětluje.

Zapracovat by Dukla měla i na koncovce. V posledních třech zápasech na domácím hřišti Dukla vstřelila vždy jen jednu branku. I proto se hráči těší na výjezd na soupeřovo území, kde ve stejném počtu utkání, nastříleli svým soupeřům 11 branek. „Venku hrajeme dobře. Dokážeme tam uhrát tři body, ale doma to kolikrát nepotvrdíme, a to je velká škoda,“ uvedl Ladislav Rytnauer, jehož jméno zůstalo v minulém kole v kolonce jihlavských střelců osamoceno.

Ostatní zápasy 35. kola: 17:30 KLH Chomutov - HC Rebel Havlíčkův Brod, SK Horácká Slavia Třebíč - HC Olomouc, Orli Znojmo - HC Havířov Panthers, 18:00 HC Vrchlabí - HC Slovan Ústečtí Lvi, Sportovní klub Kadaň - HC Benátky nad Jizerou, Hockey Club Tábor - HC Berounští Medvědi, Salith Šumperk - HC Chrudim.

HRK - JIH 9:2 (7.11.2007) JIH - HRK 8:3 (10.1.2004)
Jaroslav Roubík (17+20) Daniel Hodek (16+20)
Jaroslav Roubík (17) Daniel Hodek (16)
Martin Koudelka (20) Tomáš Čachotský (22)
Hradecký Filip Luňák je nejzaměstnanějším brankářem první ligy. Ve 34 zápasech čelil 1253 střelám.
Hradec patří mezi ofenzívní týmy. V jeho zápasech padlo 206 branek - 2.HBR (211), 1.ŠUM (219)
Hradecký kapitán Jaroslav Roubík je třetím nejproduktivnějším hráčem celé ligy.