Od druhé třetiny jsme nehráli aktivní hokej, zlobil se jihlavský trenér

31.12.2009 / Martin Voltr, Pavel Zeman

Na Hradec si jihlavští hokejisté věřili. V letošní sezóně ho totiž dvakrát porazili. V polovině září si z východu Čech odvezli tři body za suverénní vítězství 5:1. O tři a půl měsíce později, ve stejný čas, na stejném místě, svého soupeře ze začátku opět přehrávali. „Od druhé třetiny jsme ale přestali hrát aktivní hokej,“ nechápal Mejzlík, proč jeho svěřenci sundali po dvaceti minutách „nohu z plynu“.

Po solidním výkonu v úvodní části, přišel ve druhé dvacetiminutovce útlum. Hradečtí hokejisté si vyslechli pořádně horkou spršku slov od trenéra Mičky a svého soka z Vysočiny začali přehrávat. „Dělali jsme strašně moc chyb ve středním pásmu a soupeř nás za to trestal,“ mračil se jihlavský kouč.

Po prostřední části odcházeli Jihlavští do kabin se svěšenými hlavami. Dvoubrankové vedení domácích jim ale nesebralo vítr z plachet a do třetího dějství vpluli suverénním způsobem. „Samozřejmě jsme se s tím stavem nechtěli smířit. Kontaktní gól na 2:1 jsme dali docela brzo,“ ocenil trefu Libora Bezděka ze 43. minuty.

Jenže než se Dukla stačila nadechnout k velkému náporu, vrátil hradeckým hokejistům vedení o dvě branky Budínský. „Udělali jsme chybu ve středním pásmu. Následovala ztráta kotouče a přečíslení. To rozhodlo o tom, že jsme ten zápas nezvládli,“ vytušil Mejzlík.

Ve 48.minutě odešel na trestnou lavici Chvátal. Minutu po něm vyhodil Dobrovolný puk do hlediště, a hosté tak měli výhodu dvou mužů v poli. Tři vteřiny před návratem prvního hříšníka ji využil Daniel Vorláb. „Tam Jirka Dobrovolný nešťastně vyhodil puk, když jsme byli ve čtyřech, ale to se stává,“ měl pro klíčového obránce jihlavské sestavy pochopení.

Právě Dobrovolný byl po závěrečné siréně vyhlášen nejlepším hráčem Dukly. „Pro nás bylo důležité, že vůbec nastoupil. Máme teď zraněného Rosťu Malenu a kdyby Jirka Dobrovolný nepřijel, tak by ta obrana byla citelně oslabená,“ potvrzuje veliký přínos třicetiletého obránce.

Jiří Dobrovolný má v posledních dnech a týdnech opravdu pestrý program. V úterý pomohl extraligové Plzni k výhře nad Třincem a o den později už válčil za svůj mateřský klub. „I když dneska ten výkon naší obrany byl dobrý jenom v první třetině, tak samozřejmě jsme rádi, že k nám Jirka jezdí hrát,“ těší Mejzlíka.