Navrátilec Krupka: Zbytečně jsme honili puk po rozích

02.01.2010 / Pavel Zeman

Po vítězství 5:4 nad Chomutovem ve 27.kole se jihlavské Dukle přestalo na Horáckém zimní stadionu dařit. Na vlastním ledě neuspěla počtvrté v řadě. V sobotu nestačila na rozjetý Chomutov. Smutnou obnovenou premiéru si v jihlavském dresu odbyl Martin Krupka. „Zbytečně jsme honili puk někde po rozích,“ zlobil se navrátilec z Benátek nad Jizerou.

Před zápasem dravý útočník přiznal, že proti Chomutovu se dá uspět. A to sebevědomou, místy až drzou hrou. Právě ta drzost ale jihlavským hokejistům v sobotním zápase chyběla. „Zdálo se mi, že jsme se málo tlačili do brány. Před bránou jsme byli málo aktivní. Vůbec jsme tam nenahazovali puky,“ našel možnou příčinu neúspěchu.

Návrat na Vysočinu si pětadvacetiletý forvard určitě představoval v růžovějších barvách. Po zápase bylo z jeho hlasu cítit zklamání. „Měli jsme to s nimi dobře rozehraný. Hráli jsme dobře, ale ty čtyři góly padly po individuálních chybách, což by se stávat nemělo,“ mračil se.

Od trenérů se před utkáním dozvěděl, že nastoupí v prvním útoku vedle Čachotského a Hodka. „Oba to jsou vyspělí hráči. Takže jsem se na to těšil,“ pokýval hlavou. Na ledě bylo znát, že společně absolvovali pouze jeden trénink. „Občas jsme se tam hledali, ale celkově mám z toho dobrej pocit,“ přiznal Krupka.

Ve třech brankách jihlavské Dukly mělo prsty všech devět útočníků z prvních tří formací. Ta Krupkova se postarala o třetí gól. Po jeho a Čachotského nahrávce poslal Duklu do vedení 3:2 Daniel Hodek. „Byl to jejich první zápas. Vytvářeli si tam hezké akce a měli tam šance. Hráli dobře,“ pochválil své elitní útočníky trenér Patrik Augusta.