Některé věci jsme si na včerejší schůzce vyjasnili, říká trenér Mejzlík

15.01.2010 / Pavel Zeman

Z posledních šesti zápasů vyhráli jediné. Na ledě posledního Šumperku. Další pokus k tomu budou Jihlavští mít ve znojemské Hostan Aréně. Oba soupeře dělí pouze 5 bodů, což ale vzhledem k velké vyrovnanosti 1.ligy znamená 5 míst. Do konce základní části nyní zbývá sedm kol, a tak je nejvyšší čas opět najít ztracenou formu. O návrat do horních pater tabulky bude Dukla bojovat v sobotu 16. ledna od 17:30 proti znojemským Orlům.

Přestože nepředvádí jihlavští hokejisté chvályhodné výkony, jejich hlavní trenér nechce, aby klesali na mysli a pomyslnou deku, která na ně v poslední době padla, co nejdříve odhodili. „Hráči musí neustále věřit ve svoje schopnosti a dovednosti, které mají. To štěstí se k nám potom otočí,“ věří Roman Mejzlík v lepší zítřky.

Ke zlepšení herního projevu by prý měla pomoci i debata, které se všichni hráči zúčastnili ve čtvrtek. „Proběhla taková schůze, abychom si nějaké věci ujasnili. Co, kdo a jak tu situaci vidí,“ prozradil Mejzlík.

Zdá se, že vše je připraveno k tomu, aby mužstvo z Vysočiny začalo znovu sbírat prvoligové body. „Na tréninku to klukům jde, ale jakmile se rozsvítí tabule se skórem, přijdou lidi, na ledě jsou tři rozhodčí, tak někteří to psychicky nezvládají. Na to je jediný možný lék – hrát jednoduše,“ nabádá své svěřence ke zjednodušení hry.

V sestavě Dukly dojde k menším změnám. Radikální řez ale jihlavští fanoušci očekávat nemohou. „Trochu jsme promíchali sestavu, ale jde hlavně o to, aby hráči přenesli to tréninkové úsilí, které je podle našeho názoru velice dobré, do zápasu,“ vysvětluje Mejzlík.

Jihlava se chystá oplatit Znojmu porážku 1:5 z 32. kola a podruhé v tomto ročníku vyloupit Hostan Arénu. „Ve Znojmě chceme bodovat,“ přitakává jihlavský trenér a dodává: „Nesmíme Znojmu dát ani kousek prostoru na ledě. Nedělat hrubé chyby v obraně a počkat si na jejich chyby. Bude to boj.“

Ostatní zápasy 40.kola: 17:00 SK Kadaň - HC Olomouc, 17:30 KLH Chomutov - HC Benátky nad Jizerou, SK Horácká Slavia Třebíč - HC Chrudim, 18:00 HC VCES Hradec Králové - HC Berounští Medvědi, HC Vrchlabí - HC Rebel Havlíčkův Brod, HC Tábor - HC Slovan Ústečtí Lvi.

JIH - ZNO 1:6 (baráž 1999) JIH - ZNO 8:2 (baráž 1999)
Tomáš Hradecký (13+16) Tomáš Čachotský (14+28)
Tomáš Hradecký (13) Daniel Hodek (19)
Lubomír Štach (16) Tomáš Čachotský (28)
Oldřich Bakus stihl odehrát pouze 21 zápasů, přesto je stále 3. nejproduktivnějším útočníkem Dukly.
Z posledních 10 zápasů vyhráli znojemští Orli sedmkrát.
Jihlava má jako jediná vyrovnané skóre. (106:106)