Doufám, že nás fanoušci podpoří, přeje si Malena

19.01.2010 / Pavel Zeman

Slovu Dukla se vyhýbají jako Martin Ručinský kompozitovým hokejkám. Pravděpodobnost, že se těší na zápas v Jihlavě je stejně velká, jako že se Tomáš Řepka stane kapitánem pražské Slavie. Řeč je o vrchlabských hokejistech, kteří v letošním ročníku nedokázali obrat svěřence Romana Mejzlíka ani o jeden bod. Počítáme-li i letní Tipsport Cup, měli k tomu už čtyři příležitosti. Další pokus budou mít tuto středu 20. ledna na Horáckém zimním stadionu od 17:30. Přijďte podpořit jihlavskou Duklu v cestě za pátým pokořením horalů z Krkonoš.

Dobrou zprávou je návrat Rostislava Maleny, který se zotavil z nepříjemného zranění ramene a proti Znojmu už nastoupil na svém obvyklém místě. V první obranné dvojici. „Měl jsem nějaký podvrknutý klíček, ale už je to po tom měsíci dobré. Zatím z toho mám jen dobré pocity,“ říká nejstarší obránce jihlavské Dukly.

Podle předchozích vzájemných zápasů s Vrchlabím to vypadá, že na Horácký zimní stadion přijíždí ideální soupeř k přerušení dlouhého bodového půstu v domácích utkáních. „Ale ty zápasy s Vrchlabím rozhodně nebyly jednoduché,“ upozorňuje Rostislav Malena. „Musíme hrát poctivý hokej jako ve Znojmě. Nepouštět je do velkých šancí. Pokud se to povede, tak věřím, že ten zápas zvládneme,“ tvrdí rozhodně.

Přenést výkony z cizích kluzišť na domácí půdu, to je hlavní úkol Jihlavských. K tomu ale potřebují i vydatnou pomoc všech fanoušků. „Fanoušci musí být trpělivý. Přál bych si, aby nám věřili a fandili. Doufám, že bude dobrá atmosféra a ten zápas si všichni užijeme,“ posílá vzkaz příznivcům červenožlutých barev.

Duel s Vrchlabím je přímým soubojem o osmou příčku v tabulce. Oba soupeře od sebe dělí jeden bod. „Tabulku sledujeme. Zatím nemáme nic jistého, takže pro to v těch zbývajících zápasech uděláme maximum, abychom se mohli připravovat na play-off,“ slibuje Malena.

Ostatní zápasy 41.kola: 17:30 HC Benátky nad Jizerou - Salith Šumperk, 18:00 HC Berounští Medvědi - KLH Chomutov, HC Chrudim - HC VCES Hradec Králové, HC Rebel Havlíčkův Brod - SK Horácká Slavia Třebíč, HC Olomouc - Orli Znojmo, HC Slovan Ústečtí Lvi - SK Kadaň.

JIH - VRC 7:2 (18.2.2008) VRC - JIH 3:1 (14.2.2008)
Daniel Hodek (20+22) Martin Filip (11+23)
Daniel Hodek (20) Jan Čaloun (12)
Tomáš Čachotský (28) Martin Filip (23)
Dukla oplácí Vrchlabí minulou sezónu, kdy naopak ona nenašla ani jednou recept na svého soupeře.
V tabulce průměrné návštěvnosti se Dukla stále drží na druhém místě.
Jen dvakrát skončilo utkání větším rozdílem, než o dvě branky.