Dukla se chystá na Třebíč bez Mareše, který má po sezóně

22.01.2010 / Pavel Zeman

Tradiční derby dvou nejlepších mužstev Vysočiny je tady. Už tuto sobotu se chystají hokejisté jihlavské Dukly vyjet na horký led třebíčské Mann+Hummel Arény. Třebíč i Jihlava momentálně hrají líbivý hokej, a tak lze očekávat divácky atraktivní souboj. „Třebíč hraje letos opravdu parádní hokej, takže se je určitě na co těšit,“ láká Ladislav Rytnauer fanouškovskou obec na utkání 42. kola, které začíná v 17:30.

Jihlavští trenéři vytáhli ve středečním zápase nečekané eso z rukávu. Do sestavy se vrátil po dvouměsíčním zranění Oldřich Bakus a překvapivě se zařadil až do druhé formace právě k Rytnauerovi s Haluzou. „Klukům to tam s Bácou (Martin Krupka – pozn. autora) fungovalo. Tak se trenéři rozhodli, že dají Oldu k nám. Já v tom problém nevidím a Olda taky ne,“ ujišťuje Rytnauer.

Na pozici prvního centra za zraněného Kurpku nastoupil aktivní mladíček Zeman. Zajímavý tah se trenérům vyplatil. Drtivá útočná síla se rovnoměrně rozložila do dvou formací. Tradiční třebíčská taktika zaměřená na bránění nebezpečného dua Bakus-Hodek, tak dostala před čtvrtým derby v sezóně povážlivé trhliny. „Já jsem s Oldou už něco odehrál. I Haluzka je zkušenej starší hráč. Každý si k tomu něco řekneme a ta spolupráce může fungovat,“ ujišťuje vytáhlý útočník.

O skvělou atmosféru derby přijde Jaroslav Mareš, pro kterého letošní sezóna již skončila. „Je to tak. Jarda má opravdu po sezóně. Má potíže s ramenem, které bude možná řešit operací,“ smutní trenér Mejzlík. „Nemůžeme počítat ani s Markem Chvátalem, který se zotavuje po otřesu mozku,“ přidává další negativní zprávu o zdravotním stavu jihlavského kádru. Na rozdíl od Mareše by se měl Chvátal v této sezoně na ledě objevit. V pondělí by se má zapojit do tréninkového procesu.

Třebíči má Dukla rozhodně co oplácet. Bilance letošních vzájemných zápasů je 2:1 pro Třebíč. „Oni mají letos velké sebevědomí. Navíc hrajou doma. Jenže v derby se může stát cokoli. Bude to zápas dvou dobrých obran a kdo dá gól, tak vyhraje,“ odhaduje Rytnauer, který se nebojí přidat i tip na výsledek: „Čekám výsledek 2:0 nebo 2:1 pro nás,“ říká přesvědčivě.

TRE - JIH 10:1 (9.2.2002) JIH - TRE 7:2 (12.9.2009)
Lukáš Nahodil (16+25) Daniel Hodek (22+23)
Lukáš Nahodil (16) Daniel Hodek (22)
Lukáš Nahodil (25) Tomáš Čachotský (30)
Třebíč získala před derby dvě nové posily - z Plzně brankář Pavel Francouz, z Vítkovic útočník Šedivý.
Tomáš Čachotský je s 30 asistencemi druhý nejlepší nahrávač první ligy. Vede Duda.
V Třebíči Dukla zvítězila naposledy 8.10.2007. Hattrick dával Ladislav Rytnauer.