Tahle pozice je pro mě nová. Ale nervózní už nejsem, říká mladý centr první pětky

24.01.2010 / Jakub Mezlík

Na centru první lajny se v letošní sezoně protočilo nezvykle mnoho jmen, po zranění dlouholetého člena elitní formace Bakuse se k Hodkovi a Čachotskému ideální parťák zatím spíše hledá. Před zápasem s Vrchlabím připravili trenéři překvapivý tah, když vložili svoji důvěru do osmnáctiletého Adama Zemana. Ten se jim už proti Třebíči odvděčil gólovou trefou. „Řekli jsme si s klukama, že si budem navzájem pomáhat a nebudem hrát složitě. Myslím, že se nám ty dva zápasy docela povedly.“

Zeman přiznal, že zpočátku měl z tak důležité úlohy trochu respekt. „Hlavně proti Vrchlabí jsem byl v úvodu trochu nervóznější než před jakýmkoliv jiným zápasem, protože v takovéhle pozici jsem ještě nikdy nebyl, ale po prvním střídání to ze mě spadlo a vůbec jsem to nevnímal, jestli hraju v první nebo ve čtvrté lajně.“

Už v domácím zápase se představil v dobrém světle, v Třebíči dokonce zahájil svoji gólovou trefou jihlavskou cestu za důležitým vítězstvím. „Měl jsem jednoduchou úlohu, puk se ke mně odrazil a já to dával do prázdné branky,“ usmíval se střelec.

Spolupráci s ním si zatím pochvaluje i zkušený Daniel Hodek. „Zatím to funguje v pohodě, dodržuje, co jsme si řekli. On hodně bruslí, daří se nám, takže není co měnit,“ říkal spokojeně šestatřicetiletý útočník.

Jihlava vyhrála již třetí utkání v řadě a v tabulce šplhá zpět vzhůru. „Musíme hrát přesně tak jak v Třebíči, jednoduchou hru, nevymýšlet bejkoviny a zbytečně propadat,“ je jasné Hodkovi. Svůj názor přisazuje i Zeman: „Musíme víc bruslit s hráčema a nefaulovat.“ V Třebíči totiž hrála Dukla šestkrát v oslabení oproti dvěma přesilovkám.