Rozjetá Dukla přivítá Hradec Králové

26.01.2010 / Pavel Zeman

Základní část první hokejové ligy spěje závratným tempem ke svému konci. Předposlední domácí zápas před začátkem vyřazovací části sehrají hokejisté jihlavské Dukly proti Hradci Králové. Borci z Vysočiny budou v souboji s mužstvem z popředí tabulky jistě potřebovat vaši podporu. Přijďte podpořit jihlavské bojovníky ve středu 27.ledna. Utkání 43.kola začíná na Horáckém zimním stadionu v 17:30.

Oba celky se v minulém kole utkaly s týmy z Vysočiny. Zatímco Hradec však doma podlehl Havlíčkovu Brodu 1:2 po prodloužení, Dukla zvítězila na horké třebíčské půdě 4:2. Větší herní pohoda by tak měla být na straně jihlavské Dukly. „Hradec už má jistou tu první čtyřku, takže je možné, že tam došlo k určitému povolení. Dá se říct, že my jsme díky těm posledním vydařeným výkonům v psychické pohodě,“ říká trenér Roman Mejzlík.

Ten má v posledních dnech příjemné starosti se skládáním sestavy. Po zranění Martina Krupky obsadil do pozice prvního centra mladičkého Adama Zemana, který skvělými výkony dokázal, že nejde o pouhý záskok, a uzdraveného Krupku už zpět do první lajny nepustil. „Adam to musí potvrzovat v každém zápase, že si to místo zaslouží. Není to jednoduché hrát v první lajně. Zatím jsme s ním ale spokojeni, a tak není důvod to měnit,“ těší jihlavského trenéra.

V pondělí naskočil do tréninku důrazný a spolehlivý obránce Marek Chvátal. Po otřesu mozku začíná pozvolna trénovat. Do středečního zápasu by s největší pravděpodobností měl zasáhnout. Narozdíl od nového maroda – Milana Takáče. „Milan má nějaké zdravotní problémy z Třebíče, takže uvidíme, jestli vůbec nastoupí. Budeme muset asi změnit obrany. Ale máme dost variant. Chváty dva dny trénoval a říká, že už se cítí celkem dobře,“ prozrazuje Mejzlík.

S Hradcem má Dukla v této sezóně zatím pozitivní bilanci. Podlehla jim pouze v posledním vzájemném měření sil. Dvakrát dokázala Východočechy porazit. „V Hradci jsou starší hokejisté. Jejich hra je založená na útoku. Není to žádná brutální obrana, a to se tam líbí,“ tvrdí muž číslo 1 na jihlavské střídačce.

Situace v tabulce je kvůli odstoupení Havířova a následné kontumaci výsledků neuvěřitelně zamotaná. Dukla si dělá zálusk na páté místo, na kterém sídlí Třebíč. Ta má ovšem onen „vítězný“ zápas s Havířovem už započítán. Rozdíl tří bodů tedy může být lehce zavádějící. O dva body méně ztrácejí Hradečtí na třetí Olomouc. Oproti soupeři z Hané ale mají díky odstoupivšímu Havířovu o zápas víc. „Takhle se to rozhodlo. Je to podle řádu a nic s tím nenaděláme. My bychom to taky takhle brali, ale bohužel jsme neskončili na takovém místě, abychom s Havířovem mohli hrát. Musíme si to uhrát sami,“ krčí rameny.

Ostatní zápasy 43.kola: 17:30 HC Benátky nad Jizerou - SK Kadaň, 18:00 HC Rebel Havlíčkův Brod - KLH Chomutov, HC Olomouc - SK Horácká Slavia Třebíč, HC Slovan Ústečtí Lvi - HC Vrchlabí, HC Berounští Medvědi - HC Tábor, HC Chrudim - Salith Šumperk.

JIH - HRK 8:3 (10.1.2004) HRK - JIH 9:2 (7.11.2007)
Daniel Hodek (24+25) Jaroslav Roubík (20+23)
Daniel Hodek (24) Jaroslav Roubík (20)
Tomáš Čachotský (32) Martin Koudelka (25)
Daniel Hodek se po vydařeném derby v Třebíči posunul do čela tabulky střelců.
Na záda mu šlape hradecký Jaroslav Roubík, který je s dvaceti brankami třetí.
V Jihlavě dokázal Hradec zvítězit pouze třikrát ze sedmnácti pokusů.