Haluzova anabáze v Jihlavě spěje ke konci. Fungovalo to tu na dobré úrovni, bilancuje

28.01.2010 / Pavel Zeman

Vždy se dá ve všem najít něco pozitivního. To platilo i o včerejším utkání mezi Jihlavou a Hradcem Králové. Souboj čtvrtého týmu se šestým sice spíše připomínal veřejné bruslení, ale fanoušek, který se zaměřil na jihlavského hokejistu s číslem 33, musel být nadšen. Petr Haluza si užíval poslední zápas před jihlavskými fanoušky měrou vrchovatou a excelentní výkon umocnil i jednou brankou. Byl to ale jediný úspěch červenožlutých barev. „Neproměnili jsme hodně vyložených šancí,“ našel největší příčinu neúspěchu.

Na Vysočinu přijel, alespoň tedy podle tabulky, jeden z nejlepších týmů první ligy. Bod za porážku 1:2 po prodloužení tedy lze brát jako úspěch. „Hradec byl určitě hodně kvalitní soupeř. Špatný bod to určitě není,“ potvrzuje Haluza.

Šestadvacetiletý útočník přišel do Jihlavy z Olomouce na hostování do konce ledna. Přání fanoušků Dukly o setrvání do konce sezóny nebylo vyslyšeno. „Tohle je hokej a přestupy jsou v něm na běžném pořádku,“ ujistil rychlý forvard, že s návratem na Hanou si hlavu dlouho lámat nebude. „Myslím si, že to tady fungovalo na docela dobré úrovni. V sobotu bych měl nastoupit za Duklu naposledy a pak bych s měl přesunout zpátky do Olomouce,“ dovysvětlil.

Za Olomouc však stihne odehrát v základní části pouze dva zápasy. Pak přijde na řadu předkolo play-off, kterého se ale svěřenci trenérů Vlka a Fialy nezúčastní, protože si zajistili přímou účast ve čtvrtfinále. „Mně by spíš vyhovovalo pořád hrát,“ říká šikovný hokejista.

Působení na Vysočině si Haluza očividně užíval. Stal se pátým nejproduktivnějším útočníkem jihlavské Dukly. Jeho přístup ocenili i fanoušci, kteří vyvoláváním jeho jména a děkovnou choreografií vyjádřili spokojenost s jeho výkony v jihlavském dresu. „To bylo určitě příjemné,“ pochvaloval si.

Na Horácký zimní stadion se však v této sezóně může ještě vrátit. Reálná je varianta, že Olomouc nastoupí ve čtvrtfinále právě proti Jihlavě. „Tak to by bylo pro mě zajímavé, ale určitě bych vás nešetřil,“ rozesmál se.