Jihlava už překonala bodový zisk z loňské sezóny, z Chomutova se ale s prázdnou vracet nechce

29.01.2010 / Pavel Zeman

Co bylo, bylo. Nyní se už jihlavští hokejisté soustředí na to, aby o víkendu přivezli nějaké body ze severu Čech. Do cesty se jim totiž postaví protivník se značkou kvality číslo 1. Jeden z hlavních aspirantů na postup do extraligy, KLH Chomutov. „Musíme omezit chyby v defenzívě, protože Chomutov je v útoku neuvěřitelně silný,“ zdvihá varovný prst Patrik Augusta. Utkání 44. kola začíná na chomutovském zimním stadionu v sobotu v 17:30.

Do konce základní části zbývají ještě tři kola, ale už nyní je jasné, že Dukla ukončí tuto sezónu s větším bodovým ziskem, než v předchozím ročníku. A to i přesto, že první liga snad poprvé postrádá vyložené outsidery, proti kterým se body získávaly téměř zadarmo. „Letos je ta liga opravdu nebývale vyrovnaná. Naše zápasy vždy nebyly ideální, ale je pravda, že nějaké zlepšení oproti loňské sezóně tam je,“ říká asistent jihlavského trenéra.

Rozdíl mezi 5. a 12.místem, tedy Třebíčí a Havlíčkovým Brodem, je 8 bodů. Loni tento rozdíl činil propastných 25 bodů. Zatímco v minulé sezóně měla Jihlava po 46 kolech na kontě 65 bodů, nyní má po 43 zápasech o bod víc. „Já doufám, že ta loňská hranice bude překročena o víc bodů, protože do konce sezóny ještě nějaké zápasy zbývají. Ale chceme se hlavně soustředit na to, abychom si vytvořili co nejlepší výchozí pozici pro play-off,“ ujišťuje Augusta.

Z posledních čtyř zápasů posbírali Ježci 10 bodů z 12 možných. Jenže na chomutovském ledě naposledy zvítězili před 6 lety. „Nemůžeme jet s pocitem, že už jsme tam šest let nevyhráli. Chceme vycházet z dobré obrany a každý bod pro nás bude dobrý,“ hlásí mladý kouč.

Nepříjemnou zprávou je zdravotní stav Marka Chvátala. Důrazný obránce už měl zasáhnout do středečního duelu s Hradcem Králové, jenže... „Otřes mozku není jednoduchá záležitost. Marek se sice cítil dobře, ale objevily se tam další komplikace. Teď musí absolvovat ještě dva zdravotní testy,“ vysvětluje Augusta.

Poslední zápas v jihlavském dresu odehraje útočník Petra Haluza, který se po sobotním zápase vrátí zpět na Hanou. „Olomouc prostě řekla, že se má Petr hlásit zpátky, a protože vlastní jeho práva, tak se s tím nic dělat nedá,“ lituje ztráty produktivního forvarda. „Ale takový je hokejový život. Benátky si taky chtěli nechat Martina Krupku,“ připomíná obdobnou situaci.

Ostatní zápasy 44.kola: 17:00 SK Kadaň - HC Berounští Medvědi, Salith Šumperk - HC Rebel Havlíčkův Brod, 17:30 SK Horácká Slavia Třebíč - HC Slovan Ústečtí Lvi, Orli Znojmo - HC Benátky nad Jizerou, 18:00 HC VCES Hradec Králové - HC Olomouc, HC Tábor - HC Chrudim.

CHM - JIH 12:3 (13.1.2007) JIH - CHM 7:1 (28.2.2004)
Radek Duda (23+34) Daniel Hodek (24+25)
Radek Duda (23) Daniel Hodek (24)
Radek Duda (34) Tomáš Čachotský (32)
V sezóně 06/07 nabízely vzájemné duely těchto celků ofenzívní bitvy - v průměru 12 gólů na zápas.
Na Horáckém zimním stadionu Chomutov střílí s oblibou přesně 4 branky - už šest zápasů v řadě.
Přestože Chomutov touží po extralize, průměrnou návštěvnost zápasů má menší než Dukla.