Neřekl bych, že Šumperk je slabý soupeř, tvrdí Čachotský před středečním zápasem

02.02.2010 / Pavel Zeman

K poslednímu zápasu základní části před jihlavským publikem vyjedou hokejisté Dukly Jihlava ve středu, kdy na svém ledě přivítají šumperské Draky. Přijďte pomoci bojovníkům s Ježkem na hrudi k dalšímu cennému skalpu. Utkání 45. kola začíná na Horáckém zimním stadionu 3.února od 17:30.

Po Chomutovu čeká na jihlavskou Duklu zápas se soupeřem z opačného pólu prvoligové tabulky. Salith Šumperk se nachází se 47 body na předposledním místě. Hůř je na tom pouze Havířov, který kvůli finančním potížím ze soutěže odstoupil. „Já bych ale neřekl, že Šumperk je slabý soupeř. Oni zaspali začátek soutěže a to se potom strašně těžko dohání,“ myslí si Tomáš Čachotský.

Jihlavský útočník se v této sezóně zapisuje do statistik gólů a asistencí v průměru více než jednou za zápas. Společně s Danielem Hodkem mu patří druhá příčku v kanadském bodování celé soutěže, a to zejména díky 34 asistencím. Čtyři z nich zaznamenal právě v posledním vzájemném měření sil se Šumperkem, který se změnil v exhibiční podívanou. „To že jsme posledně Šumperk porazili 6:0, ale vůbec nic neznamená. Napadalo nám tam skoro všechno. Stejně jako například Znojmu proti nám,“ připomíná porážku 1:5 od znojemských Orlů z 32.kola.

Tato porážka odstartovala jihlavskou mizérii na vlastním stadionu. Z šesti dalších utkání pouze jediné vítězství. Ve 41.kole proti Vrchlabí. „Ze začátku sezóny jsme dělali body doma a pak se to otočilo. Teď děláme body převážně venku. Ale nic bych za tím nehledal,“ říká Čachotský s nadhledem.

Odhodlání získat proti Šumperku tři body je cítit z úst hlavního trenéra Dukly Romana Mejzlíka: „My potřebujeme vyhrát. Chceme získat tři body, abychom šli z co nejvyššího místa do prvního kola play-off. Třebíč nyní nehraje, takže je to skvělá šance, jak se v tabulce dostat před ní,“ předhazuje jasnou motivaci.

Šumperk se v minulém týdnu rozloučil s kapitánem Jiřím Haškem a olympijským vítězem z Nagana, Davidem Moravcem. Zkušení útočníci zamířili brázdit kolbiště slovenské Slovnaft extraligy. Nově složená první formace Haas, Velecký, Červenka se podle ohlasů šumperských fanoušků blýskla líbivou důraznou hrou, čímž přispěla k vítězství 5:2 nad Rebely z Havlíčkova Brodu.

Důraz není na škodu, ale nesmí se přehánět tak, jak to v nedělním extraligovém zápase předvedli hokejisté Zlína a Sparty. Výjimečné utkání, které v počtu trestných minut (439) pokořilo všechny dosavadní rekordy, sledoval i Čachotský. „Emoce do sportu patří. Jednou za čas se tohle stane,“ přemítá nejprve opatrně, pak ale dodává: „Hráči se měli sami uklidnit. Když jdou o přestávce do kabiny, tak si musejí říct, že tyhle šarvátky můžou týmu jedině ublížit.“

Ostatní zápasy 45.kola: 17:30 HC Benátky nad Jizerou - HC Vrchlabí, 18:00 HC Olomouc - KLH Chomutov, HC Slovan Ústečtí Lvi - HC VCES Hradec Králové, HC Berounští Medvědi - Orli Znojmo, HC Chrudim - SK Kadaň, HC Rebel Havlíčkův Brod - HC Tábor.

ŠUM - JIH 1:7 (19.12.2001) ŠUM - JIH 4:0 (4.11.2000)
Daniel Hodek (24+26) Jakub Hulva (17+12)
Daniel Hodek (24) Jakub Hulva (17)
Tomáš Čachotský (34) Roman Meluzín (14)
Nejproduktivnějším šumperským Drakem je formálně Jiří Hašek, který ale přestoupil do Dukly Trenčín.
Dukla je v tabulce domácích zápasů až na 11.místě. S rozdílem 2 bodů na šestý Beroun.
Milan Řehoř je podle úspěšnosti zásahů třetí nejlepší v lize (93,44%).