Obrat zařídil nejmladší člen jihlavského kádru. Řekli jsme si, že už nemáme co ztratit, vysvětluje osmnáctiletý Zeman

03.02.2010 / Pavel Zeman

Dvě třetiny nemohli hokejisté Dukly najít recept na výborného brankáře Danečka. Pak na sebe vzal zodpovědnost nejmladší člen jihlavský sestavy. Adam Zeman nejprve na začátku třetího dějství připravil palebnou pozici Hodkovi a poté se sám dvěma brankami postaral o dokonalý obrat ve skóre z 0:2 na 3:2. „Neproměnil jsem nějaké šance v první a druhé třetině. Takže jsem rád, že mi to tam v té třetí dvakrát spadlo,“ říká nejproduktivnější muž zápasu.

Čtyřicet minut se Mejzlíkovi hošani střelecky trápili. V poslední dvacetiminutovce však dostali puk za brankovou čáru hned čtyřikrát. Jihlavští hokejisté dovedli drama se Šumperkem ke zdárnému konci a vylepšili si statistiku zápasů na vlastním hřišti vítězstvím 4:2. „O druhé přestávce jsme si s klukama říkali, že už nemáme co ztratit a půjdeme do toho naplno. Naštěstí tam spadly ty dva rychlé góly. Pak se už hrálo líp,“ uznává Zeman.

Teprve osmnáctiletý útočník se poctivými výkony natrvalo zabydlel v elitním útoku. Ani uzdravený kapitán Bakus „nesesadil“ talentovaného mladíka z pozice prvního centra. „Cítím se na ledě pořád líp a líp. S klukama (Hodek a Čachotský – pozn. autora) se mi hraje dobře. Doufám, že to takhle bude pokračovat,“ vychvaluje si spolupráci se zkušenými forvardy.

Útočník s číslem 77 to může dotáhnout daleko. Kariéru má rozjetou slibně. Teď je třeba zůstat nohama pevně na zemi a dál na sobě tvrdě pracovat. To moc dobře ví i trenér Roman Mejzlík. „Adamův výkon musíme hodnotit komplexně. Je to mladý hráč a musí se ještě hodně učit, aby se zlepšoval. Bylo vidět, že místy má ještě problémy s koordinací, protože tam pár přihrávek zkazil,“ říká zkušený kouč. „Ale dal dva góly, takže jsme spokojení s jeho výkonem,“ přiznává Mejzlík.

Díky tříbodovému vítězství se Dukla posunula na pátou příčku. Pokud v posledním kole zvítězí v Táboře, nemusí sledovat výsledky svých nejbližších pronásledovatelů. Do předkola play-off půjde z nejlepší možné pozice. „Určitě budeme chtít v Táboře vyhrát. Jde také o to, dostat se před začátkem play-off do pohody,“ pokyvuje hlavou Zeman.