Série se přesouvá do Kotliny

15.02.2010 / Pavel Zeman

Napínavá série mezi jihlavskou Duklou a havlíčkobrodskými Rebely nabídla divákům atraktivní podívanou. Po dvou zápasech je stav nerozhodný – 1:1. Oba celky si nyní prohodí výhodu domácího prostředí. Podaří se Dukle zvítězit na horké havlíčkobrodské půdě? Příležitost k tomu bude mít už dnes od 18:00. V případě vítězství může slavit postup už v úterý, kdy se v Kotlině odehraje čtvrtý zápas nejdramatičtější série předkola play-off.

Tipy expertů z redakce hcdukla.cz (pondělní a úterní zápasy)

Pavel Zeman
H. Brod - Jihlava 2:3sn., 2:3p. - Kluci se do výsledku 3:2 zamilovali a mě to nevadí. Budeme v tom pokračovat. Uděláme našim miláčkům báječnou atmosféru a oni to pro nás vybojují. Bude to zase řežba, ale bakusovci mají mou plnou důvěru. V úterý se bude slavit!
Benátky - Znojmo 2:4 - Oba mí kolegové věří, že Benátky doma první zápas urvou. Já Jizerčanům věřil v Orlím hnízdě. Zklamali. Je jasné, že dál půjde Znojmo. A já jsem přesvědčen o tom, že se s tygřím béčkem párat nebudou.
Vrchlabí - Třebíč 0:1, 1:4 - Ve Vrchlabí se hraje těžko. Malý stadion, bouřlivá atmosféra. Rozhodující faktor vidím v hladu po vítězství. V Krakonošově panuje zklamání. Tým, který v minulých sezonách patřil mezi černé koně soutěže, se letos dostal do play-off, ani neví jak. Kdežto Třebíč po loňském vystřízlivění prahne po úspěchu.
Tábor - Kadaň 3:4p. - Pro mě osobně zklamání. Čekal jsem od Táboru větší entuziasmus. Kadaň mi je ze všech týmů nejméně sympatická, přesto se zachovám jako expert a budu hodnotit objektivně. Zvítězí větší zkušenost věčného prvoligisty - Kadaně.

Jakub Mezlík
H. Brod - Jihlava 1:3, 1:4 - Hodně důležité bude, kdo vyhraje první z dvojice zápasů v Kotlině, ten pak bude v obrovské psychické výhodě pro druhý duel. Více věřím Dukle, znovu to však nebude nic jednoduchého.
Benátky - Znojmo 3:1, 4:3 - Znojmo sice oba domácí zápasy vyhrálo, Benátky však byly nepříjemným soupeřem a na vlastním ledě se jim podle mého názoru povede sérii zdramatizovat a vrátit ji na jih Moravy.
Vrchlabí - Třebíč 1:4, 2:3 - Vrchlabí skvěle otočilo zápas v Třebíči v poslední třetině, kdy stáhlo dvougólový náskok a v prodloužení obrat dokonalo, na domácím ledě však na Horáckou Slavii stačit nebude. Třebíč hrála letos venku velmi dobře a nejinak tomu bude i v play-off.
Tábor - Kadaň 5:2, 2:3 - Kadaň si vytvořila na domácím ledě důležitý náskok, a i když se povede Táboru první zápas vyhrát, Severočeši návrat série na vlastní led nedovolí a v úterý oslaví postup.

Jaroslav Wollmann
H. Brod - Jihlava 2:3, 0:3 - První duel bude velmi vyrovnaný, ale těsně jej vyhraje Dukla. Ta pak ve čtvrtém zápase potvrdí, že se jí v poslední době venku daří a domácí nebudou mít šanci.
Vrchlabí - Třebíč 2:4, 3:2 - Třebíč v prvním zápase uspěje, o svém vítězství však rozhodne v závěru třetí třetiny, plusem bude navrát Jaromíra Šindela na střídačku. Domácí potvrdí, že jí sudé zápasy jdou lépe a těsně zvítězí.
Tábor - Kadaň 3:6 - Hráči Tábora v play-off upustili od toho, co je zdobilo v základní části a směrem dozadu nehrají tak dobře. Zkušení hráči nejsou takovými oporami, jakými by být měli. Kadaň potvrdí, že obě domácí výhry nebyly dílem náhody a poradí si i ve třetím zápase.
Benátky - Znojmo 4:2, 2:5 - Benátky do třetího zápasu vlétnou a hra na hranici rizika bude slavit úspěch v podobě výhry. Vyčerpané Benátky však ve čtvrtém zápase v polovině zápasu odpadnou a Znojmo si připíše důležitou třetí výhru a tím postup do čtvrtfinále.