Nechceme vracet sérii do Jihlavy, hlásí Mejzlík

16.02.2010 / Jakub Mezlík

Jihlavští hokejisté uspěli v důležitém třetím duelu osmifinálové série prvoligového play-off na ledě Havlíčkova Brodu a od postupu je dělí už pouze jediné vítězství. Postarat se o něj mohou už v úterý opět v Kotlině, kde již dokázali zvítězit 3:2 po samostatných nájezdech. „Zápas nás stál hodně sil, protože jsme měli hodně vyloučených a hráli jsme často v oslabení. Musíme teď dobře zregenerovat a udělat všechno pro to, abychom v Brodě vyhráli i podruhé,“ říká trenér Dukly Roman Mejzlík.

Série mezi Jihlavou a Havlíčkovým Brodem je nesmírně vyrovnaná, ještě ani jednou se nerozhodlo v základní hrací době, navíc všechny tři zápasy skončily po šedesáti minutách 2:2. V pondělí se z výhry po samostatných nájezdech radovala Dukla. „Trochu jsme zaspali začátek a opět jsme dostali první gól, jak už je ostatně v téhle sérii zvykem,“ popisoval Mejzlík. „Ale celkově si myslím, že bylo utkání vyrovnané, akorát jsme udělali vzadu dost chyb, které naštěstí soupeř díky Řehořovi nepotrestal.“

Jihlavský gólman zářil také v penaltové loterii, kdy kromě prvního Svobodova nájezdu vychytal všechny havlíčkobrodské střelce a díky ukázkovým dvěma gólům Čachotského mohla Dukla slavit. „Vítězství nás povzbudí a na další zápas pojedeme do Brodu určitě v lepší náladě,“ tvrdí jihlavský kouč.

To brodský trenér Petr Novák má podstatně těžší pozici. „Nezbývá nám teď jiného než dvakrát za sebou vyhrát. Tentokrát jsme k tomu měli blízko, ale neproměnili jsme velké šance v normální hrací době i v prodloužení a to nás stálo body. Ale myslím si, že to byl pěkný zápas. Divákům jsme za ty prachy nemohli už více nabídnout, snad jedině kdyby se hráči po zápase poprali,“ nadhodil kouč Rebelů.