Série s Olomoucí se stěhuje do Jihlavy

24.02.2010 / Pavel Zeman

Po dvou zápasech se čtvrtfinálová série mezi Olomoucí a Jihlavou přesouvá na půdu hůře postaveného celku po základní části. Horácký zimní stadion bude ve čtvrtek a v pátek svědkem třetího respektive čtvrtého duelu dvou týmů, které vedou bývalí jihlavští útočníci. Petr Vlk na straně olomouckých Kohoutů vs. Roman Mejzlík za zády hokejistů jihlavské Dukly. Oba duely začínají v tradičním čase – v 17:30. Povede se domácím zvrátit nepříznivě se vyvíjející sérii?

Tipy expertů z redakce hcdukla.cz (čtvrteční a páteční zápasy)

Pavel Zeman
Kadaň - Ústí 1:4, 2:5 - Bilance Dukly s Kadaní? Doma 2 prohry, venku 2 výhry. Nedávno jsem se o tom bavil s Tomášem Čachotským, který pro to měl jednoduché vysvětlení. V Kadani je prý o něco větší rozměr hřiště, a proto se tam hůře brání střední pásmo – jinak věčná chlouba Kadaně. Ofenzivně naladěný tým tak v Kadani nemá problém přejít do útočného pásma. Proto se Ústí nebude trápit, jako v utkáních na vlastním užším ledě, a s přehledem si dojde pro postup do semifinále.
Znojmo - Chomutov 1:3, 0:4 - Tak to byl pořádný nářez, že?! Rozhodně jsem čekal vyrovnanější průběh. Dostat desítku? Ok, stane se, ale ve druhém zápase sedmičku? To už náhoda není. Znojmu zřejmě Chomutov nesedí. Rulíkovci budou slavit už po čtvrtém zápase.
Dukla - Olomouc 4:2, 3:1 - V zápasech mezi Dukličkou a Olomoucí většinou vítězí domácí tým. Tradice bude pokračovat. Zápasy to budou vyrovnané, ale domácí diváci to dokážou patřičně vyhecovat. Spoléhám na bezchybný výkon Milana Řehoře!
Třebíč - Hradec 3:1, 3:4p. - Třebíč doma první zápas vyhraje. Pak ale podlehne dojmu, že ono to půjde samo. A hokejisté z české reprezentace by mohli vyprávět, jak moc se nevyplácí spoléhat na podobná „moudra“. Hradec není tým do počtu a v druhém zápase za stavu 3:1 pro Třebíč nastartuje svůj motor na plné obrátky a zvítězí v prodloužení.

Jakub Mezlík
Kadaň - Ústí 2:3, 2:4 - Kadaň s Ústím sehraje sice vyrovnané zápasy, Lvi však zvládnou závěry zápasů a sérii do Zlatopramen arény už nevratí.
Znojmo - Chomutov 4:3, 2:5 - Znojmo v prvním zápase před vlastními fanoušky vybojuje v prvním zápase výhru, pak už ale Orli nebudou mít síly a ve druhém zápase bude Chomutov dominovat jako na vlastním ledě.
Dukla - Olomouc 3:2, 3:2 - V Jihlavě se budou hrát dva vyrovnané zápasy, v obou se štěstí v závěru přikloní k Dukle a sérii se jí povede vyrovnat.
Třebíč - Hradec 4:3, 3:2 - Hradec podává v letošní sezoně hodně nevyrovnané výkony a čtvrtfinále pro něj bude konečná. Třebíč si doma vypracuje rozhodující vedení 3:1 na zápasy.

Jaroslav Wollmann
Kadaň - Ústí 2:5, 1:4 - Ústí si na ledě Kadaně zajistí bez problémů postup. Domácí se sice budou snažit prodloužit si ještě sezónu, ale kvalita kádru hostí je někde jinde.
Znojmo - Chomutov 3:5, 2:6 - Orli sehrají v prvním domácím zápase vyrovnanou partii, Chomutov však přesto zvítězí. Ve druhém zápas již domácí nenajdou tolik sil a hosté bez problémů zvítězí.
Dukla - Olomouc 4:2, 3:4 - Dukle se v prvním duelu povede zvítězit, utkání však bude velmi vyrovnané. Ve druhém zápase se po vyrovnaném průběhu štěstí nakonec usměje na Olomouc.
Třebíč - Hradec 4:2, 3:5 - Nebál bych se říci, že tato série bude ještě velmi dlouhá. V prvním utkání si lépe povedou domácí, kteří stále potvrzují, že jim více vycházejí liché duely. Proto také očekávám, že ve druhém zápase bude šťastnější Hradec a série se za stavu 2:2 přesune na východ Čech.

Petr Sedlák
Kadaň – Ústí 2:3p, 3:5 – Kadaň rozhodně nebude chtít prohrát první domácí čtvrtfinále, navíc za stavu 0:2 na zápasy. Myslím, že ale doplatí hlavně na únavu a vedení urvou favorité. Další zápas potom dle mého názoru bude pro domácí posledním v sezoně.
Znojmo – Chomutov 3:2, 0:5 – Chomutov podle mne podcení první ze dvou těchto duelů a prohrají. Ve čtvrtém tipuji chomutovské znovuprobuzení.
Jihlava – Olomouc 4:2, 4:3 – Dukle budeme jistě všichni fandit a poženeme ji do dvou vítězných domácí zápasů a ke srovnání celé série na 2:2.
Třebíč – Hradec – 5:2, 3:4 – Třebíč to proti Hradci umí a myslím, že po dalších dvou zápasech se rozejdou opět nerozhodně.