Je znát, že máme v nohách o pět zápasů víc, říká Bakus

26.02.2010 / Pavel Zeman

Do třetice všeho špatného. Tak by se dalo ve zkratce shrnout čtvrteční vystoupení jihlavských hokejistů. I ve třetím vzájemném duelu podlehli olomouckým Kohoutům. Stejně jako v pondělním střetnutí muselo o vítězi rozhodnout prodloužení. V něm se štěstí usmálo na tým z Hané. „Je asi znát, že máme v nohách o pět zápasů víc,“ tvrdí kapitán jihlavské válečné lodi, Oldřich Bakus.

Zkušený útočník nezastírá, že vyrovnaná osmifinálová série s Havlíčkovým Brodem stála jihlavské hokejisty spoustu sil. Hlavní příčinu těsné porážky však vidí jinde. „Únava v tom nehraje tu nejpodstatnější roli. Máme teď spoustu zraněných. Rosťa Malena, Jarda Mareš nebo Láďa Rytnauer určitě chybějí,“ připomíná absenci ostřílených hokejistů, jejichž zkušenosti by se v play-off jistě hodily.

Poprvé v sérii se jako první do vedení dostala Dukla. O dvoubrankový náskok, který zařídil Čachotský, však během druhé třetiny přišla. „Za stavu 2:0 jsme měli velkou šanci, dali jsme břevno. Místo toho, abychom utekli na 3:0, dostali jsme dva góly a bylo vyrovnáno,“ lituje Bakus

O vyrovnávací branku se postaral Petr Haluza. Tedy rytíř, který ještě před měsícem bojoval za červenožluté království. „To je úplně jedno, od koho ten gól dostaneme. Každý gól zamrzí,“ říká bývalý Haluzův spoluhráč. „Oni mají vyrovnaný mančaft. Čtyři kvalitní pětky. Přesto se nedá říct, že by nás vyloženě přehrávali. Je škoda toho druhého zápasu v Olomouci. Tam jsme mohli vyhrát, stejně jako dnes. Ta série by pak byla úplně jiná,“ přemítá stálice jihlavské sestavy.

Vypadá to, že trenérské duo Olomouce Vlk-Fiala prostě ví, jak na Jihlavu zahrát. Kdo jiný by také měl lépe znát jihlavské hokejisty, než právě dva Petrové, kteří je před šesti lety dovedli k postupu do extraligy. Sám Petr Vlk v tom však žádnou výhodu nevidí. Důrazně odmítnul i domněnku, že Jihlavu jako čtvrtfinálového soupeře si Kohouti přáli. „S Petrem zastáváme názor, že není dobré si soupeře vybírat. My to ani neměli ve svých rukách. Záleželo na tom, jak se vyvrbí ty zápasy předkola. Chceme jít co nejdál, takže musíme porazit každého,“ hlásí bývalý kapitán Dukly.

Ten současný se snaží držet jihlavskou loď stále nad vodou. Za stavu 0:3 na zápasy je však patrné, že teče do bot. „Možné je všechno. Už byla spousta sérií, který se z 0:3 otočily na 4:3. Budeme se jim to snažit znepříjemnit a ten čtvrtý zápas urvat,“ slibuje před pátečním soubojem Bakus.