Potřebujeme chytit zápasové tempo, hodnotí první zápas Tomáš Čachotský

06.08.2010 / Lukáš Caha

Znojmo - Těžké utkání čekalo Duklu na ledě Orlů, neboť tým z jihu Moravy měl již dva přípravné zápasy za sebou, zatímco jihlavští hokejisté krouží po ledové ploše teprve deset dní. Hosté Jihlavy doplatili především na častá vyloučení. „Kdo nestíhá, tak si musí pomáhat i hokejkou,“ vyjádřil se po zápase k častým vyloučením Tomáš Čachotský.

Vstup do přípravy se Jihlavě příliš nepovedl, ovšem nutno zdůraznit, že hráči krouží po ledové ploše teprve deset dní, zatímco Znojmo si již hravě poradilo s Havlíčkovým Brodem i Táborem. „Myslím, že domácí vyhráli zaslouženě. Byli živější, měli lepší pohyb a od toho se všechno odvíjelo,“ řekl Čachotský.

Právě domácí hráči udávali tempo zápasu a Dukla se tak musela přizpůsobit. „Začátek byl hodně markantní. Pak jsme se trošku zvedli. Potřebujeme chytit zápasové tempo. Přece jen trénink, ani když se dře naplno, není stejný jako zápas,“ dodal jihlavský útočník.

Celkový dojem ze zápasu však Čachotský nekritizuje: „Je to jen příprava. Navíc pro nás první zápas. Myslím, že některé věci byly dobré. Něco se nám naopak nepovedlo a na tom musíme zapracovat.“

Obě dvě branky zaznamenali Orli v přesilových hrách, kterých se jim za zápas nastřádalo celkově devět. „Pramenilo to z toho, že Znojmo lépe bruslilo a než jsme se tomu tempu stačili vyrovnat, tak jsme měli spoustu vyloučených hráčů. Kdo nestíhá, tak si musí pomáhat i hokejkou a dneska je trend takový, že se píská všechno,“ zdůvodnil častá vyloučení osmadvacetiletý hráč.

Jihlavský odchovanec odehrál celé utkání po boku Adama Zemana a Michala Jeslínka. Tato trojice spolu nastoupila vůbec poprvé, takže spolupráci nelze příliš hodnotit: „Hráli jsme spolu první zápas, tak si myslím, že jsme některé věci zvládali dobře. Těžko soudit podle prvního zápasu. To se uvidí, až jich odehrajeme třeba deset,“ doplnil Čachotský.

Přípravné zápasy jsou od toho, aby trenéři vyzkoušeli nové hráče, kteří bojují o užší místo v sestavě, a tak by se u hráčů měla objevit motivace sama. „Každý, kdo jde na led, chce vždycky vyhrát. Výsledky v přípravě ale zas tak rozhodující nejsou. Tam se ukáže, kdo má jaké nasazení a bojovnost. Na techniku je ještě zhruba měsíc čas,“ vyjádřil se Čachotský k motivaci v přípravných zápasech.

Na to, zda jde o Regionální pohár nebo Tipsport Cup či jen obyčejný přípravný zápas, hráči příliš nehledí. „Pořád je to jen příprava a výsledek není zas tak důležitý. Samozřejmě každý chce vždycky vyhrát, jinak bychom tu vůbec nemuseli být,“ uzavřel rozhovor jeden z hlavních tahounů Jihlavy.