„Konec zápasu byl docela vyhecovaný,“ popisuje utkání rivalů z Vysočiny Libor Bezděk.

31.08.2010 / Markéta Částková

Dukla Jihlava odehrála v pořadí již devátý zápas v rámci předsezonní přípravy. Výsledek úterního duelu se započítává do tabulky Regionálního poháru. V něm hostil jihlavský tým Rebely z Havlíčkova Brodu. Domácí hokejisté hosty v žádném případě nešetřili - Rebelové se do Kotliny vrací s nadílkou pěti gólů. Sami vstřelili pouze jediný. Mezi úspěšné střelce Jihlavy se řadí i mladý forvard Libor Bezděk.

První přátelské utkání mezi soupeři z Vysočiny se odehrálo před dvěma týdny na havlíčkobrodském stadionu. Jihlavská Dukla tehdy odjížděla poražena 1:2. Měla tedy dnes co oplácet. Trenér Petr Vlk nasadil do zápasu nové tváře - do Jihlavy přišli na zkoušku Petr Vošmik a Miroslav Škumát. Zahýbal i útočnými formacemi. A výsledek? Skóre 5:1 ve prospěch červenožlutých mluví za vše!

Hned od prvního vhazování bylo vidět, kdo že to má navrch. Domácí nepustili Rebely téměř k žádné šanci. A recept na úspěch? Pevná, neprůstřelná obrana podporována dravým výkonem útočných formací. Gólman Dukly Milan Řehoř byl jen jednou překvapen soupeřovou střelou. Obranná linie červenožlutých byla zastoupena nejen mládím, ale také zkušenostmi. Perfektní výkon předvedl mladý jihlavský bek Petr Šidlík. Vzorem mu mohl být zkušený Rostislav Malena.

Celek hostů k dnešnímu zápasu nenastoupil v plné sestavě. „Chybělo nám šest hráčů ze stálého kádru,“ upozorňuje brodský trenér Petr Novák. Možná právě proto jediný Miroslav Třetina prostřelil Řehoře. Zato Dukla, podporována novými hráči, skórovala hned pětkrát.

Zápas patřil mezi ty opravdu pohledné. Chvílemi to ani nevypadalo na přátelské utkání. „Tempo měl zápas opravdu veliké. Jsme rádi, že jsme to takhle zvládli,“ oddychl si po utkání jihlavský Libor Bezděk. Mladý útočník byl v dnešním duelu nasazen do první formace po boku Daniela Hodka a Oldřicha Bakuse, kteří patří mezí nejzkušenější hráče celé první ligy. „Oba to jsou zkušení hráči. Když nahrajou, ta střela jde přesně na hůl,“ říká obdivně Bezděk. Ten po boku zkušených kanonýrů vyslal sám puk za Suchanova záda, a na další gól nahrával. Jestli však uvidíme dvaadvacetiletého útočníka v prvním útoku i nadále, Bezděk neví. „Tohle všechno závisí na trenérech. Já se ale budu snažit a budu dělat všechno pro to, abych mohl nastupovat s nimi," slibuje.

Konec zápasu se nesl ve znamení stále častějších potyček mezi hráči obou týmů. Před poslední sirénou dokázal málokdo z přítomných fanoušků zůstat v klidu. „Rozhodčí ten konec trochu nezvládl. Nevylučoval za fauly. Pak to bylo takhle vyhecovaný,“ říká zamyšleně Bezděk. Jihlavští hráči se však vyprovokovat nenechali. „Neměli jsme důvod jim oplácet. I proto jsme zaslouženě vyhráli právě my,“ dodává Bezděk